Tid er ikke penge, men…

Vi kender alle udtrykket “at tid er penge”. Nogle tager det næsten bogstaveligt – og hader derfor spildtid af en hver tænkelig slags. De fleste ryster dog på hovedet. Og betragter man det på den måde, sidder man jo også i lidt af en klemme….

Men, tid er ikke penge. Det lille men kommer fordi man egentlig kan vende det hele lidt på hovedet: tid er ikke penge, men det kan koste penge at man ikke har tid. Eller man skulle måske snarere sige, at det er fordi, man ikke bruger tiden rigtigt, at det koster ekstra.

Manglende tid koster penge…

Her kommer nogle eksempler:

Ærgerlige taxapenge: kommer man for sent til bussen og skal man være fremme i tiden – så koster det kassen. Hvor meget.- det afhænger naturligvis af afstanden. Men det er væsentligt dyrere – uanset! For nogle er det et tilbagevendende, der ofte har mere med (manglende) planlægning end reelt tidspres at gøre. Men det duer ikke – taxaer koster kassen. Og er vel i bund og grund beregnet til de situationer, hvor der ikke er andre muligheder?

Kioskkøb – hvorfor betale dobbelt op? Men fik ikke lige handlet ind i tide – og nu mangler der rugbrød og pålæg til madpakkerne imorgen! Heldigvis er der åbent i kiosken. Eller på tanken. Der er bare lige det lille minus, at her betaler du en meget højere pris end den, du kender fra supermarkedet. Muligvis ikke urimeligt, da de ofte er nødt til at have åbent på de mest ukristelige tidspunkter. Men dyrt er det.

Hvad f***** skal vi have at spise i aften? Men, det er pokkers svært at finde på noget på vejen hjem fra arbejde- og oven i købet skulle købe ind til det. Man ender ofte med at købe noget alt for dyrt færdigmad. Eller bare smide en masse tilfældigt ned i kurven – og håbe på, at man får en åbenbaring senere. Mad købt på denne måde – altså uden planlægning – er ikke bare for dyrt’ meget af det ender ofte i skraldespanden. Netop fordi man ikke har nogen plan! Eller man kapitulerer helt – og bestiller pizza i stedet. Madplan, indkøbsliste – behøver jeg sige mere?

Gaver købt i allersidste øjeblik bliver næsten pr. definition alt for dyre – uden de af den grund bliver bedre.

Stresskøb bliver i det hele taget for dyre fordi vi bare skal have det overstået og derfor ikke er synderligt interesserede i at få den rigtige pris. Man synes ikke rigtigt, man har tiden til at finde den rigtige vare. Hvis vaskemaskinen eller computeren er død og man bare SKAL have en ny asap! Hellere igår end idag! Så risikerer man i høj grad at betale overpris. Tager man sig derimod tid – og finder en midlertidig løsning – har man en god chance for at få den rigtige vare til den rigtige pris.

Nej, tid er måske nok ikke penge, men man kan i mange tilfælde spare penge ved at planlægge så man ikke ryger i fælden – eller giver sig tid. Og måske tænker lidt i alternative baner? For ofte er det nogle ærgerlige penge at give ud. En krone sparet, er en krone tjent. Ikke nok med det – en krone sparet er faktisk mere end en krone tjent. Hvis du sparer 100 kroner, skal du ikke betale skat af dem. Det skal du derimod hvis du tjener 100 kroner….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.