Tager du altid indkøbsvognen?

Når du skal i supermarkedet, tager du så altid en indkøbsvogn? Mange gør – for det er jo det nemmeste. Men hvis du ikke har planer om at købe mere end der kan være i en indkøbskurv, så er det faktisk en faldgrube. For når du har en hel vogn til din rådighed, som du bekvemt skubber rundt med, er det meget nemmere at putte lidt ekstra i vognen. Og det ekstra er det, vi bedre kender som impulskøb.

Så vælger du indkøbsvognen når en kurv fint kunne gøre det, er du i farezonen for at forkøbe dig. Der er ikke så meget plads i kurven og det er ubekvemt at slæbe rundt på mere en højst nødvendigt!

Impulskøb – også i supermarkedet

Nej, impulskøb er kun noget med tøj, elektronik og luksusvarer. Det er også noget, vi laver i supermarkedet. Fordi det er fristende. Og fordi det er så nemt. Alt for nemt! Og det at have en hel indkøbsvogn til rådighed, er for mange lidt for fristende. Så kan tingene være i en kurv, kan det være en god ide. Det bliver nemt for besværligt – og det kan som regel ikke forenes med impulskøb.

Alt det her er ikke bare noget, jeg har brygget sammen! er er faktisk lavet statistik på, hvor meget folk køber for, når de har en indkøbsvogn – så supermarkederne ved det udmærket godt. Og vognene står da også meget bekvemt lige uden for. Og selv de mindre supermarkeder har områder med impuls-varer.

Husk indkøbslisten

Det betyder naturligvis ikke at man skal tage kurven hver gang. Skal man have så meget, så vognen skal bruges, er det naturligvis det, man skal gøre. Så er det bare vigtigt, at man husker indkøbslisten – og ikke mindst, at man bruger den. Og det betyder – i denne sammenhæng “kun køber, hvad der står på listen”…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.