Tøjvask – pas på energiforbruget

Tøjvask kan – især i børnefamilierne – være en pæn post på budgettet. Der er familier, hvor det virker som om vaskemaskinen kører nogenlunde konstant. Hvis du vil holde dine udgifter til tøjvask på et minimum – uden at gå på kompromis med kvaliteten, skal du gøre følgende:

Sådan sparer du på tøjvasken

  • Fyld altid maskinen om med vasketøj. Væn dig til ikke at klatvaske.
  • Tøj, der ikke er beskidt behøver ikke blive vasket. Mange lægger tøjet til vask, bare fordi man har haft det på kortvarigt.
  • Vask tøj ved den lavest mulige temperatur– og højest mulige omdrejninger. Det meste tøj, vi vasker idag er ikke rigtig beskidt, som det var en gang. Vores forestilling om, hvor meget varme, det kræver, er derfor ofte overdrevet. Kogevask ved 90C er unødvendigt – tøj kan sagtens blive rent ved 60C.
  • Kulørt tøj kan ofte vaskes ved 40C i stedet for 60C.

Halver vaskemaskinens strømforbrug

Læg mærke til, at du halverer strømforbruget – og prisen – hver gang du går  vask-type ned.

Udover strømforbruget er det værd at lægge mærke til, hvor meget  du bruger af vaskepulver og skyllemiddel.  Hvis vi overdoserer gør det ikke vasken renere af den grund. Mange mennesker bruger for meget for at få tøjet “ikke rent, men ultrarent”. Skyllemiddel er i bund og grund overflødigt. Vaskepulver skal doseres, så du bruger det, der er nødvendigt – og ikke mere.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.