Tøjbytte-ideen er ikke død

Tøjbytning husker jeg som meget populært for (desværre en del) år siden. Det var næsten som at shoppe. Men man brugte bare ingen penge. Så det var jo ikke så ringe endda. Jeg deltog i disse arrangementer i 80’erne – i folkemunde kaldet “fattigfirserne”. Konceptet går ud på, at man mødes en gruppe piger – medbringende aflagt tøj, fejlkøb, tilbehør osv.

Den enes fejlkøb, den andens genbrugsguld?

I bund og grund alt det, man ikke mere bruger, men som alligevel er i en stand, hvor andre kunne have gavn af det. Det var sjovt – og det var en billig omgang. Jeg skulle nok have sagt “en gratis omgang” – for der var ikke penge involveret. Det var en del af konceptet.

Jeg har ikke set nogen gøre det i meget lang tid – og troede måske, at vi var blevet så rige, at ideen var død og begravet. Men ikke helt – åbenbart. Jeg fandt denne video i sparesektionen på jyskebank.tv. Sektionen hedder “Ung, smuk og fattig” og henvender sig mest til studerende ol.

Tøjbytning for alle

På videoen er det en flok gymnasie-piger, der bytter tøj. Men jeg synes på ingen måde ideen skal begrænses til den gruppe. Hvorfor skulle man ikke kunne bytte tøj, selvom man ikke er helt ung? Eller ikke så smuk, som man var engang? Eller fattig – for den sags skyld. Jeg mener egentlig ideen egner sig for alle.

Tøjbudget og finanskrise

Ideen er lige så god her i 2011. Vi har finanskrise. Mange er blevet arbejdsløse. Og alligevel er der masser af klædeskabe rundt omkring, der bugner af hengemt tøj og fejlkøb. Kan det være mere oplagt? Ja, det kan faktisk være en andens fejlkøb, der er lige det, du står og mangler.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.