Swap til you drop!

“Shop til you drop”, var det engang, men på et eller anden tidspunkt måtte der vel komme en omskrivning. Det rimer måske ikke helt så godt, men hvad gør det, når ideen holder hele vejen. Byttemarkederne er over os. De fleste efter et meget enkelt princip:

  • Medbring de ting, du ikke længere bruger
  • Overgiv dem til byttemarkedet
  • Gå så igang med at finde det, du kan bruge
Swap til you drop
Swap til you drop. Billede af Shirley Hirst fra Pixabay

Ren winn-winn

Ingen regler om, at man skal have afleveret lige så meget, dom man tog  (og hvordan skulle man iøvrigt også administrere det?). Det er ren winn-winn hver gang. Forstået på den måde, at det man afleverer, var jo alligevel noget, man ikke havde planer om at bruge. Det, man tager med hjem, har man til gengæld noget at bruge til.

Enkelt og effektivt. Nemt. Det er nok ikke så svært at høre, at jeg allerede nu varmer op til det første byttemarked i år – her i weekenden. Det kan være tøj, ting og sager – med møbler og tunge ting er det lidt sværere at bruge dette koncept-

Powershopping for fattigrøve.

Har man et veludviklet shoppinggen, men ingen penge (eller gider ikke bruge alle sine penge på det) – så er chancen her. Man kan gøre det af økonomiske grunde, man kan gøre det for miljøets skyld – eller måske bare fordi det er sjovt. For det er sjovt. Især hvis der er mange mennesker med. Det er lidt ligesom de tøjbytteaftener, man engang arrangerede, bare med mange, mange flere deltagere. The more, the merrier. Når man engang er kommet igang, er det næsten svært at stoppe. Jeg har efterhånden tænkt det ind, således at jeg i det daglige lægger ting fra, jeg kan tage med næste gang.

Find dit eget byttemarked

Denne gang er det blevet til en del, for der har ikke været så stor aktivitet her i Århus på dette område. Men det kommer nu, kan jeg se. Stedet, hvor man kan følge med er byttemarked.nu – alle byttemarkeder i landet er listet op i deres kalender. Opretter du selv et byttemarked, så meldt det til, så alle kan se det. Igen: the more, the merrier!

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.