Sunde sparetips!

Ja, du læste rigtigt! Hvis nogen ser en selvmodsigelse i denne overskrift, kan jeg fortælle, at de tager helt fejl! Myter i retning af  “det er for dyrt at leve sundt” florerer stadig. Men det er ikke uden for rækkevidde. Man skal ganske vist foretage nogle andre prioriteter – købe ind påen anderledes måde.

Der er sådan ikke den store modsigelse i at spare og leve sundt. Måske endda tværtimod? Døm selv. Her kommer i hvert fald et bud på, hvordan begge dele bliver rigeligt tilgodeset.

Inspiration til sund levevis

Netspiren.dk har lige udgivet en spare/sundhedsbrochure, som du kan downloade gratis. Her kan du hente inspiration til, hvordan du på kan leve sundt uden at det koster kassen! Den indeholder inspiration, opskrifter – og sparetips til hverdagen i det hele taget.

Her kommer i hvert fald eksempler på områder, hvor det er væsentligt billigere at leve sundt:

For eksempel er det sundt at drikke vand. Og det bliver ikke sundere at købe det på flaske i stedet – uanset hvilket indtryk reklamerne måtte have givet. Vand fra hanen er det billigste, du kan drikke! Hvis du drikker det i stedet for sodavand eller juice? Behøver jeg sige mere?

Hvis du udskifter  fast-food med mad lavet fra bunden af sunde råvarer, bliver det meget billigere. Fastfood er nemlig ofte den dyre løsning.  Det bliver svært at undgå at spare penge her! Det er altså muligt at leve både sundere og billigere – på en gang. Men det er et spørgsmål om at få det organiseret – og måske et spørgsmål om inspiration?

Sundhed og systematik

Hvis du skal leve sundt, skal du sætte dine indkøb i system. Du skal lave madplan, indkøbsliste osv. Også her vil du spare penge. Dels fordi indkøbslisten forhindrer “impulskøb” – dels fordi du undgår at mad havner i skraldespanden. Du får købt ind til det, du skal bruge – hverken mere eller mindre. Her kan spares langt mere end man tror. Klathandel dur ikke i denne sammenhæng. Den gode nyhed er, at du faktisk også sparer tid!

Og sådan kunne man blive ved.  Sæt dig ned og tænk over, hvilke varer, der er dyre og hvilke, der er billige.

Sundt er ikke dyrest

Virkeligheden er ikke sådan indrettet, at det dyreste også er det sundeste. Og det kan betale sig – i mere end en forstand – at leve sundere. Men måske mangler inspirationen? Den kan du heldigvis få gratis – ved at hente Netspirens Gratis Sunde Sparetips. Og nu vi er i gang: Du kan gemme en kopi på din computer – så du altid kan finde den.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.