Store udsving i prisen på mobildata

Hvis du bruger – eller overvejer at bruge – din mobiltelefon til Internet, skal du lige sørge for, at du ved, hvad dit teleselskab forlanger for denne tjeneste. Priserne kan svinge kraftig. Mobildata svinger 400 procent i pris, skriver Politiken.dk – hvor du også kan se priser på data fra flere teleselskaber.


Dvs. at prisen kan svinge fra 6,- pr. mb. som det billigste til 25,- som det dyreste. Du kan ikke nødvendigvis regne med, at du har billig mobildata fordi du har et billigt abonnement. Jo mere du bruger det, jo mere har prisen for valg af abonnement. Mange unge bruger det en del, så kig også lige dine børns abonnementer igennem.

Prisen vil du kunne se på dit teleselskabs hjemmeside. Kunne du finde på at bruge det i udlandet også, er det en god ide at checke priserne før du tager afsted.

Undgå ubehagelig overraskelser

Min søn, der ellers er god til at holde øje med priser, fik sig en overraskelse sidste sommer, hvor han opdagede, han havde brugt langt mere end han havde regnet med – netop af mobildata. På det punkt var hans abonnement noget dyrere end han troede! Det blev opdaget fordi han fik en besked om, at han var løbet tør for taletid. Havde han haft almindeligt abonnement, havde han fortsat sit forbrug. Her skal man også være opmærksom på, at mange selskaber har flere dages forsinkelse på udlandstelefoni – så selv med taletidsabonnement kan man opdage det for sent.

Priserne er dog på vej ned, da dette er et område, der er overtakseret. TDC vil sænke prisen på datatrafik i udlandet fra 55 kroner til 15 kroner per megabyte, skriver Politiken i Mobildata bliver billigere i udlandet. Det er startskuddet til at priserne går ned, generelt.

Dog kommer der i midten af juli et forslag fra EU-kommissær om at få sænket prisen for på data- og sms-priser for europæiske forbrugere. Dette er dog stadig på skrivebordsstadiet – så indtil da er det en god ide, selv at holde øje. Læs desuden indlægget: Hent en gratis browser – og surf billigere på mobilen


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.