Spis ukrudtet – gratis fra naturens spisekammer

Vil du spare lidt på husholdningsbudgettet, er her en mulighed for at finde lidt supplement – af den gratis slags. Gå på hugst i naturens spisekammer! Mange af de planter, der vokser vildt og som vi regner for ukrudt, kan faktisk spises.

Det er endda meget fremme  i tiden at gå ud og hente disse planter og bruge dem i husholdningen. Og alle de planter, som betegnes som ukrudt er der ikke just rift om. De står bare og venter på dig.

Spiseligt ukrudt – værsgo’

Det kan faktisk være noget så enkelt som den allestedsnærværende mælkebøtte. Eller hvad med brændenælder – enhver spejder kender garanteret brændenældesuppen? Ramsløg er en plante med en hvidløgs-agtig smag – og kan sagtens bruges i salater. Endda de skvalderkål, der hastigt breder sig lige uden for min dør, er spiselige. Og det samme er et utal af andre planter, som vi slet ikke tænker på i det daglige som madvarer!

Det er gratis – helt gratis! Men det appellerer sikkert mest til dem, der elsker at færdes i naturen. Så er de gratis “madvarer” jo nærmest et ekstra bonus!

Nu er det selvfølgelig sin sag bare at gå ud og plukke løs – i hvert fald hvad angår de planter, man kender mindre godt – så måske er det en ide med et lille forstudium udi spiseligt ukrudt. Her kommer et par links:

Inspiration til mad med ukrudt

Gå ind på en af de store onlinekogebøger – for eksempel Alle tiders Kogebog – og søg på den pågældende ingrediens – så kommer der som oftest en stribe opskrifter frem.Der er endda skrevet en bog om emnet “ukrudt som mad”. Du kan købe den (blandt andet) på Saxo.com. Anemette Olesen: Spis dit ukrudt

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.