Sparometer? Elmåler? Sladrehank?

Kært barn har mange navne. Den lille tingest kan måle strømforbruget på el-apparater. For mange af dem gælder det, at man ikke rigtigt ved, hvor meget de bruger. OK, en lampe med en 60 watt’s pære bruger 60 watt. Men hvad bruger lysdæmperen? Terrassevarmeren? Køleskabet? Lyskæderne? Brødristeren? TV’et?

Og alle de andre ting, der er knap så oplagte. Men der kan alligevel gemme sig endda ikke så få strømslugere rundt omkring i de stærkt elektrificerede danske hjem. Men de kan findes. Det kræver dog udstyr – og dette udstyr kunne meget vel være et sparometer.

Sparometre til alle?

Den burde måske være hvermands eje. Det er i hvert fald en nyttig lille ting – og den er ikke så dyr som den har været. Jeg hentede min i Lidl for 89,- – så den forventes hurtigt tjent ind.

Det er nu muligt at aflæse strømforbruget fra de fleste apparater i huset. Den kan afsløre strømslugere. Og den kan give en et ganske godt billede af, hvad det er ens el-regning dækker.

Udstyret ser i al sin enkelhed sådan ud

Sparometer - mål strømforbruget på dine el-apparater
Og er kommet ned i priser, hvor det kunne blive hver mands eje. Eller man kunne gå nogle stykker sammen om at anskaffe sig et sparometer. Det er jo ikke noget, man bruger hele tiden.

Og i disse klimatider, er det en god ide, at få taget et tjek på elforbruget. Der kan være overraskelser iblandt. Og man kan måle sit stand-by-forbrug, for at se, hvor meget forbruget  kunne sænkes, hvis man valgte at slukke på kontakten – slukke helt. Skulle man have et par strømslugere i huset, er det da i hvert fald rart at få den identificeret?

Et sparometer er hurtigt tjent ind

Og sparer man strøm, så sparer man naturligvis også penge. Et lille apparat til under 100 kr. er hurtigt tjent ind. Sparometeret kan bruges til at gå hjemmet igennem fra en ende af for at se, hvor der kunne være et uhensigtsmæssigt forbrug. Er der strømslugere, skal de vel afsløres. Og her skal man bruge det modsatte af almindelig dansk retspraksis: Skyldig indtil andet er bevist.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.