Sparetip til kødselskere: Køb en halv gris

Kød er ofte en stor post på budgettet. Det vejer meget tungt. Er I store kød-elskere, kan I overveje, hvordan udgifterne kan nedbringes. En mulighed, der giver besparelser, er naturligvis at skære ned på kødet. Er man ikke klar til det, kan man vælge at købe en halv gris ad gangen.


At købe en halv gris er ikke noget impulskøb. Her er der tale om virkeligt storkøb af grisekød. Som alle andre storkøb bør det overvejes nøje. Men for mange – ikke mindst dem, der spiser meget kød – kan der være meget at spare.

Storkøb for kødelskere

Der er som regel rigtig mange penge at spare når man køber stort ind. Køber man en halv gris, er det storkøb i ordets virkelige forstand. Det giver en hel anden kilo-pris end den, du normalt betaler for kødet i supermarkedet. Og det er altså sådan at man kan få kødet parteret. Man får ikke bare det døde dyr leveret helt. For de færreste ved sikkert, hvordan man parterer en gris?

Det, man dog skal være opmærksom på, er, hvorvidt man har den frysekapacitet, dette kræver.

Spar penge - køb en halv gris

Grise kan købes i halve…

½ gris på nettet

Dels er der rigtigt mange sider på nettet som tilbyder en halv gris – for eksempel kan du gå ind på halv-gris.dk eller du kan søge på nettet efter et lignende tilbud. Hvis det har betydning for dig, hvordan grisen er opdrættet, er der større mulighed for at få det at vide på denne måde. Du har som regel også mere sikkerhed for kødets friskhed – i disse tider, hvor vi ved, at supermarkederne fifler med datomærkningerne.

½ gris fra slagteren

En anden mulighed er at gå ned til sin lokale slagter og spørge, om han kan tilbyde dig at levere grisen. Ofte kan man også – hvis man betaler for det – få noget af kødet leveret som som pålæg, f.eks. rullepølse og lignende. Det koster naturligvis ekstra, hvis man skal have grisen ekstra forarbejdet. Men ikke noget i forhold til de priser, som man ellers betaler for pålæg i butikkerne. Uanset hvad, er der mange penge at spare, hvis man bruger meget kød. En rigtig sparegris 😉


Astrid

One Comment

  1. Super god måde at spare penge på, og faktisk syntes vi at selvom vi sparer penge, at produktet vi får er bedre.
    Her i huset bruger vi dog Føltveds halve grise – http://www.foltved.dk

    Vi har tidligere overvejet halv-gris.dk, men de får rigtigt mange dårlige anmeldelser fra deres kunder inde på Trustilot, så vi Føltved istedet, og det fortryder vi ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *