Spar penge: Ta’ 10, 20 eller 30 af farten!

Det er mest økonomisk at køre langsomt. Ok, det kan også blive for langsomt! Det vidste vi nok alle – i en eller anden grad. Men mange undervurderer betydningen af farten i benzinregnskabet.  Og man kan spare mere end man lige tror! Prøv bare at se eksemplet nedenfor.


Ned med farten – ned med benzinforbruget

I Politiken.dk omtales et eksperiment, som går ud på at se, hvor meget, der er at spare, hvis man kører  90 km/t i stedet for 110-130 km/t på motorvejen.

Turen gik fra København Vest til Storebælt og retur – 100 km. alt ialt. Køretiden blev omkring 10 minutter længere. Og hvor meget er 10 minutter sparet? Ikke meget. For nogle er den hurtige kørsel egentlig bare en vane.

Bilens benzinforbrug ved eksperimentet

Ved 90 km/t: 22 km/l

Ved 110-130 km/t: 13 km/l

I praksis betyder det, at man ved en daglig kørsel på 100 km. til og fra arbejde (200 dage årligt) kan spare 5800 kr. årligt. Og det er jo også en slags penge – for de fleste. Og så skal det lige bemærkes, at det er 5.800 kr. efter skal. De penge vi sparer, er nemlig “skattefrie”. Forstået på den måde, at det er penge, det endnu ikke er lykkedes staten at beskatte. Altså er der en gevinst på adskillige tusind kroner, hvis du vænner dig til at sætte hastigheden lidt ned.

At det også giver mindre forurening kan vel ikke overraske nogen. Det er bare sidegevinsten.

Flere sparetips om biler, benzin og kørsel


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.