Spar penge på skyllemiddel – brug eddike

Skyllemiddel er ikke altid nødvendigt for at få en god vask. Mange vælger det for duftens skyld. I stedet kan man bruge eddike til at blødgøre tøjet (og nej, nej, tøjet kommer altså ikke til at lugte af eddike). Skulle man alligevel ønske at få duften med (som mange ofte forbinder med noget rent) kan man blande eddiken med en tredjedel skyllemiddel.

Skyllemiddel er ikke nødvendigt

Faktisk er skyllemiddel slet ikke nødvendigt for at få en god vask.

Vi har bare vænnet os til det. Og måske har vi set lidt for mange reklamer, der priser skyllemidlets evne til at give den perfekte vask? I virkeligheden køber mange nok skyllemiddel for duftens skyld. Og det er ikke en duft, man tænker ret meget på – andet end når man skal lægge vasketøjet sammen. Den kunne nemt undværes. Hold dig til eddike.

Eller, hvis du ikke kan forestille dig en vask, der ikke lugter af skyllemiddel – brug blandingen. Så har du stadig duften. Det er billigere, tøjet bliver stadig blødgjort og dufter stadig godt.

Jeg kan dog ikke lade være med at lufte en lille forundring og at tøj skal dufte af noget for at “dufte rent”. Rent dufter vel af …..ingenting..?

Eddike – også godt for vaskemaskinen

Og der er flere fordele ved at anvende eddike i stedet for skyllemiddel. En lille sidegevinst: samtidig hjælper eddiken med til, at din vaskemaskine ikke kalker til. Eddiken er desuden mere miljøvenlig end skyllemiddel.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.