Spar penge – husk lige madpakken

Er madpakken lidt gammeldags? Det er der nogle, der synes. Men det er ofte sådan, at det at have en madpakke med på arbejde (eller uddannelse) kan spare os penge. Også flere end vi tror. Har man en billig frokostordning, er det muligt, at det ikke er helt så konkurrencedygtigt. Men det er ikke alle forundt. Det med at lave madpakker, er lige en vane, man skal have ind. Og madpakker er altså meget anden en de flade leverpostejmadder, mange af os husker…

madpakke
Husk lige madpakken! Billede af Pexels fra Pixabay

Ingen madordning? Dyr kantine?

Men mange har ingen madordning på arbejdet – eller de har en kantine, der er vel dyr. Det sidste gælder faktisk også på mange uddannelsesinstitutioner. Skal man ud i byen og købe mad – eller betale dyre penge for den i kantinen, kunne man måske genoverveje madpakken? For at købe sine måltider et for et ude i byen er ofte dyrere end man lige tror.

Hvor meget bruger du på mad på arbejde?

Er man studerende har man som regel ikke de store penge at gøre med – og så er det jo endnu mere magtpåliggende. Så kommer det vel nærmest af sig selv? Mange er dog af den opfattelse, at de 30-40 kr., man måske sparer, ikke er nok til at overveje madpakkeløsningen. Men 35 kr. hver dag i 20 arbejdsdage – det er faktisk 700 kr. månedligt. Og 8400 kr. om året. Og er man flere personer i en husstand, er det jo bare at gange op. Hvorvidt det er noget, der er værd at regne med, kommer jo an på, hvordan ens økonomiske situation er. Beløbet ligner dog noget, som mange mennesker vil regne for noget.

Madpakker koster jo også noget..

Ganske rigtigt – du sparer ikke det totale beløb. For den mad, du skal have med, koster jo også penge. Men indarbejder man det i sit husholdnings-budget, er det muligt at holde priserne langt under det, du ellers ville betale. Madpakker er en rigtig god mulighed for at få brugt de rester, der ellers alt for nemt ryger i skraldespande. Mindre madspild kan faktisk være en del af planen – madpakkeplanen.

Madplan og “madpakkeplan”

Af samme grund er det en rigtig god ide, at indarbejde dette i ugens madplan. Går man systematisk til værks, er der mange penge at spare. Og at det er en del af madplan – og madlavning som sådan – gør det noget nemmere at gå til. Bruger man resterne fra aftensmaden, er det ofte lige til at gå til. Husk lige, at madpakken kan være andet og mere end flade madder med ost og spegepølse! Og har man lavet en plan, undgår man også at skulle stå og smøre madpakker – og ikke kunne finde noget egnet i køleskabet…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.