Spar penge – hold dig fra Tax-free…

I denne uge reklamerer Super Best med varer, der “billigere end flypriser”.  Og det må man da håbe for dem, for flypriser er ikke spor billige. Jeg har aldrig været imponeret, når jeg så priserne på “tax-free” i flyet eller i lufthavnsbutikken. Andre flypassagerer kastede sig frådende over tilbudene.

Jeg har ladet det blive ved forundringen, for jeg er ikke den store mærkevare-entusiast, og derfor slet ikke ajour med priserne på dette. Og kun siddet og filosoferet over, hvad det så ville koste, hvis ikke det var tax-free. Og det var afskrækkende nok for mig!

Tax-free er ikke billigt

Men nu har jeg fået det sort på hvidt: Det er ikke spor billigt! Ekstrabladet.dk skriver i “Du bliver flået i tax-free”, at meget af det, der tilbydes som Tax-free, kan købes betydeligt billigere på landjorden. Altså skal man passe på, der er nemlig overhængende fare for at betale overpris. Og når man sidder der højt oppe i luften, kan man jo ikke sammenligne priser.

Det er slet ikke billigt, tværtimod. Som oftest kan man bare holde øje med et passende tilbud i Bilka eller lignende – og man gør en meget bedre handel. Dertil kommer, at man – fordi man tror, at dette er chancen for at få tingene billigt – går hen og forkøber sig. På samme måde, som når der er udsalg og forført af ideen om, at det er ekstra billigt, hvis man køber lige nu og her!

Køb taxfree og snyd dig selv

Når folk alligevel kaster sig over det, må det være ideen om, at her kan jeg spare penge. Sammenlignings-priserne, som man bruger på flyet eller i lufthavnsbutikken er bare ikke fra det virkelige liv. Det er lidt det samme som med falske før-priser under udsalget. Eller de gule mærkater, på varer, der reelt ikke er billige. Du snyder dig selv. Man tror automatisk det er billigere når det er købt i luften!

Det bedste sparetip…

taxfree
Og iøvrigt: Vil du virkelig spare penge, så lad være med at købe en masse overflødigt. Ferien er ofte tiden, hvor man impulskøber lige lidt for meget. Og der må man vel sige, at de toldfrie indkøb hører med til! På http://multimedia.ekstrabladet.dk/eb/archive/00452/Deo-sammenligning_2_452984a.jpg finder du et eksempel, hvor Ekstrabladet.dk  har sammenlignet priserne på deodoranter i Tax-free og diverse supermarkeder. Kig engang på den – og husk det næste gang du sidder i flyet og bliver præsenteret for kataloget med Tax-free. Billedet er fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.