Spar penge – hold det i omløb

Brugt tøj, elektronik og bøger, møbler og alskens ting, der i bund og grund bare samler støv? Det findes i skabe og skuffer  – og i endnu større mængder på lofter, i pulterkamre og i udhuse. Det er forskelligt, hvor galt det er, men de fleste af os gør det. Vi gemmer. Men hvad gemmer vi til?

Først og fremmest er tingene nok for gode til at blive smidt ud – og det er al ære værd. Der bliver smidt alt for meget ud allerede. Men derfra og så til at man skal have det liggende. Måske tror vi, vi får det brugt på et senere tidspunkt? For de fleste tings vedkommende sker det dog næppe. Når man kigger på det, kan man godt se, at det næppe kommer til at ske. Og jo, det er rigtigt, man har givet penge for det – men det er ikke det samme som at det stadig repræsenterer den samme pengemæssige værdi. Vi snakker ikke om antikviteter eller designvarer, men ganske almindelige dagligdags brugsting.

Den, der gemmer til natten….

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det ville være, hvis det kom i omløb. For jo, den der gemmer til natten, gemmer til katten. Og der er rige muligheder. Det har aldrig været nemmere:

  • Sælg gennem Den blå Avis eller Gul og Gratis – det er gratis nu!
  • Sælg på Facebook – der er masser af grupper på Facebook, dedikeret til køb og salg! Og der er Facebook Marketplace
  • Har du meget i gemmerne: Lav et loppemarked sammen med andre!
  • Sælg på bagagerumsmarked –  også her kan det være fordel at gå flere sammen
  • Gå på byttemarked. De findes over hele landet nu. Aflever de ting, du  ved, du aldrig får brugt – og gå så på hugst i andres ting. Meget simpelt koncept, mange ting skifter hænder på denne måde.
  • Tilmeld dig en bortgives-gruppe på Facebook. Giv det væk, du gerne vil af med – og hold øje med det, du kan bruge.

Brugt er ikke gammelt ragelse!

Det bliver heldigvis mere og mere udbredt med brugthandel. Om det er krisen, der er “skyld” i det – eller om vi er blevet mere bevidste om vores forbrug – det er ikke til at sige. Måske lidt af begge! Og så er det, at mange har opdaget, at brugt ikke er gammelt ragelse, men derimod fuldt funktionsdygtige ting.

Tænk bare hvor meget man kan spare i nyanskaffelser? Man kan købe-sælge-bytte-bortgive-få-gratis i et omfang, så det virkelig batter. Hvis man bare vænner sig til, ikke at tænke i nye ting. Før man anskaffer, skal man måske lige tænke en ekstra gang. Den første tanke må nødvendigvis hedde “har jeg brug for det?”. For ikke at anskaffe noget, man alligevel ikke har brug for. Næste punkt må så være “behøver det være nyt?”. Det gør det sommetider, men ofte ikke…..

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.