Spar penge: Giv din gamle computer en ny chance

Har du en gammel computer, som ikke trækker så godt mere? Mange af os er tilbøjelige til at mene, at det bare er en tidsrøver, der skal UD. Vent lige lidt inden du smider den ud!  Du kan nemlig forny den – ganske gratis. Du skal have et nyt styresystem og nogle nye programmer. Og du læste rigtigt – jeg skrev gratis. Så du har vel intet at miste. Og selvom du skulle anskaffe dig en ny computer, har husstanden vel altid brug for at have en ekstra af slagsen.

Brug for en ekstra computer?

Jeg har selv en gammel (stationær) computer, og jeg kunne godt bruge en ekstra i huset – den skal have en ny chance. I stedet for at ofre de 5000 kr. som nok er det, jeg skulle betale for en computer med styresystem. Men jeg har en plan…

Gratis styresystem – Linux Ubuntu

Jeg skal have et nyt styresystem (og det skal du måske også?)! Det hedder Linux Ubuntu. Engang var det bare for nørderne, men det er nu stort set på omgangshøjde med Windows, men det kræver ikke den samme ydeevne af din computer. Brugerfladen kræver måske nok lidt tilvænning – sikkert mest fordi vi er lidt windows-indoktrinerede…

Og det er gratis, fordi det er Open Source. Ikke fordi der er noget galt med det. Det er fidusen – eller skulle jeg sige fiduserne. Det ser lidt anderledes ud, men også på brugervenligheden er Linux med. At vænne sig til lidt ændringer, er acceptabelt, taget i betragtning, hvor meget, du sparer.

Masser af gratis programmer

Du får heller ikke problemer med at finde programmer – du kan hente den på nettet – også gratis. Der findes masser af programmer, der lige som Linux er Open Source. For de fleste gælder, at deres brugerflade til forveksling ligner det, du kender fra Windowsbaserede programmer. Officepakke, billedbehandlingsprogrammer, virusprogrammer, browser, e-mailklient, lydredigeringsprogrammer, Html-editor, utilities – eller hvad du nu har brug for? Gratis.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.