Spar penge: Få din bil på et tysk værksted

Bilreparationer er betydeligt billigere i Tyskland, end de er i Danmark. Lavere lønninger, lavere priser generelt, og lavere moms på reservedele end i Danmark er medvirkende faktorer. Der er altså ikke nogen grund til at tro, at det skulle være på grund af lavere kvalitet, at det er så meget billigere.

Jeg har set flere eksempler på folk, der har “tyske forbindelser” i form af venner eller familie –  eller taler sproget – benytte sig af dette. Men for os almindelige dødelige er der et par barrierer:’

  • – Afstanden. Man skal køre bilen til Tyskland. Og det koster naturligvis også. Og måske er reparationen ikke færdig samme dag.
  • Sprogbarrieren. Det er nødvendig at du forstår din mekaniker – og at mekanikeren forstår dig. Og det kan endda være svært nok med de danske, så vidt jeg husker.

Tyske reparationer kan blive lettere

Nu kommer der et nyt tiltag fra Scandlines og Værkstedsagenten. Dinepenge.dk skriver:

“Tag færgen til Tyskland og få repareret bilen. Imens mekanikeren svinger svensknøglen, kan du gratis låne en bil og tage på udflugt. I en fælles pressemeddelelse fremhæver Scandlines og Værkstedsagenten, at der spares op til 60 procent i forhold til de danske værsktedspriser, og at reparationerne er omfattet af fabriksgarantien…[]…Bilejeren skal begynde med at taste bilmodel og oplysninger om reparationen ind på www.vaerkstedsagenten.dk, som kontakter værkstederne og indhenter et tilbud. Hvis man accepterer forslaget, booker man en tid og køber billet til færgeoverfarten.”

Som bilejer kan du taste bilmodel og oplysninger om reparationen ind på vaerkstedsagenten.dk. Så vil du få et tilbud på reparationen, som du kan sammenligne med, hvad den danske mekaniker forlanger for det samme stykke arbejde. Den såkaldte “Værkstedsbillet”, som fænomenet kaldes, koster ca. 600 kroner på Rødby-Puttgarden og 700 kroner mellem Gedser og Rostock. Det er selvfølgelig en omkostning, der skal indregnes, når man overvejer at få repareret i Tyskland.

I sagen natur henvender dette tilbud sig fortrinsvis til bilejere på Sjælland og øerne. Læs mere om billige tyske bilreparationer, vilkår og priser på http://vaerkstedsagenten.dk/

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.