Spar på varmen: Lille årsag, stor virkning

Du kan med enkle midler – og en smule eftertanke sænke dit varmeforbrug. Vi taler her om de små, nemme ting, som ikke kræver investeringer. Ikke noget med at udskifte ruder eller cirkulationspumpe. Eller andre store investeringer, hvor mange ikke kan være med. Eller dem, der bor i lejerbolig – og ikke har den store indflydelse på den slags.

Det er heldigvis ikke alle varmebesparende tiltag, der kræver store investeringer.

Spar på varmen – start idag.

Egentlig er det bare små, enkle ting. Enkle ændringer i hverdagen. Alligevel sparer du på varmen. Og det er noget, der er let at gå igang med – faktisk kan man starte lige nu – og uden investering, vel at mærke.

Har du tænkt over, at disse ting hjælper dig med at spare på varmen?

  • Du skal undgå at stille noget foran radiatorerne. Hvis du gør det, kan varmen ikke fordele sig ordentligt. Brug alle rummets radiatorer, ikke noget med kun en radiator – på fuld knald.
  • Træk gardinerne for, når det bliver mørkt – et par gode gardiner isolerer også.
  • Luft ud i 5-10 minutter hver dag overalt. Du skal lufte ud for at få fugten ud af huset – tør luft er lettere at varme op end fugtig luft.
  • Og overvej, om ikke du kunne sætte rumtemperaturen en anelse ned – og så tage en varmere trøje på? Selv en temperaturnedsættelse på 1 grad kan give en stor besparelse.
  •  Desuden er det en god ide, at holde øje med varmeforbruget. Kan man se, at det falder, kan det være yderligere motiverende!
  • Læs også: Spar på varmen

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.