Spar på benzinen – pas på dit gearskifte

Det lyder lidt underligt, men ikke desto mindre er det rigtigt. Den måde du skifter gear på, har stor betydning for dit benzinforbrug. og desværre er der mange af os, der gør det forkert. Undertegnede incl. – må jeg sande. Vi skifter for sent.

Man skulle ikke tro, det kunne gøre alverden, men det har større betydning for benzinforbruget end som så. Det er altså ikke ligegyldigt, hvordan du skifter gear!

For sen gearskifte er for dyrt

Politiken.dk skriver:

“Den mest udbredte fejl er, at bilisten skifter gear for sent. Og det er samtidig den kørefejl, der koster mest brændstof og sender mest CO2 op i luften, fortæller Søren W. Rasmussen…[]…»For sen gearskifte er den typiske og største fejl. Motoren snurrer mange flere omgange, end den har behov for. Så hvis bilejerne lærer at skifte gear noget hurtigere, har vi en masse at spare«, siger bileksperten fra FDM.”

Europa spilder milliarder

Og det koster kassen – og det koster på miljøsiden. Her går tingene nemlig hånd-i-hånd. Europæerne bruger samlet godt og vel 50 milliarder kroner årligt blot ved for sent gearskifte. Dette svarer til fem milliarder liter olie årligt. Det er selvfølgelig for hele Europa, og det er store tal. Men det er med til at øge udgifterne for dig – og Co2-udslippet som sådan.

Nye gearskifte-vaner

Det er naturligvis kun en blandt mange ting, man kan gøre for at få en mere miljøvenlig og økonomisk kørsel. Men dette er ikke noget, der koster os noget. Der skal ikke investeres i udstyr eller lignende Der skal bare ændres vaner. Vi har alt at vinde, intet at tabe.

Læs artiklen i Politiken.dk:

For sent gearskift koster 50 milliarder årligt

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.