Spar op til nyanskaffelser i stedet for at låne

Ok, jeg ved godt det lyder lidt gammeldags/snusfornuftigt, men læs lige videre alligevel. Der er nemlig penge at spare, hvis du tænker langsigtet. Der er rigtig mange penge at spare. Det handler om forbrugsgoder, som vi mener, vi skal have her-og-nu. Computer, TV, vaskemaskine, opvaskemaskine osv.

Lån og finansiering er det samme

Vi er blevet lidt for vant til, at har vi ikke pengene, så låner vi bare. Eller vi “finansierer” – for det lyder bedre. Problemet er, at vi kommer til at betale en meget højere pris for varen. Uanset om vi kalder det lån eller finansiering er det forbundet med store omkostninger – i form af renter og gebyrer. Der er ofte så mange af disse omkostninger, at du ender med at betale for varen 2 gange, næsten. Og det er de penge, du kan spare.

Tilbud om lån eller finansiering er der nok af – man er nærmest ved at falde over dem. Ikke så mærkeligt, for der  er nogen, der tjener masser af penge på det – penge, du betaler…

På den rigtige side af tingene

Finansieringen er ofte delt op i “små overkommelige rater” – f. eks. 299,- om måneden. Afdraget er ganske vist overkommeligt, problemet er som regel at der er mange af dem.

I stedet skal du slå koldt vand i blodet – og lave en langsigtet plan. Det beløb, du kan afse om måneden, sparer du op – indtil du har råd. Så køber du kontant. Det giver dig desuden ofte mulighed for at få et bedre tilbud, netop fordi du står med pengene i hånden. For at holde styr på det, er det en god ide at oprette en konto til formålet.

Der er penge at spare

Og når den første anskaffelse er betalt, fortsætter du naturligvis med at sætte penge ind. Brug automatisk træk – så “glemmer” du det ikke.

Indtil du har sparet op til den første anskaffelse, må du vente.  Er det ting, du har i forvejen, og som fungerer, må du affinde dig med det gamle. Lad det vare lidt længere. Er der tale om noget akut, for eksempel en vaskemaskine, der ikke virker, må du i første omgang finde en billigere løsning – enten en reparation eller en billig brugt maskine.

Bedre økonomi – på den lange bane

Tro, mig – det er umagen værd – her er nemlig virkelig penge at spare.

Skulle du virkelig stå og mangle og ikke have pengene – og er det absolut uopsætligt – skal du i stedet snakke med din bank om en kassekredit. Det er betydeligt billigere.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.