Smukt stemningslys – til meget få penge

Stemningslys er med til at gøre boligen hyggelig. Og er meget brugt i de danske hjem idag. Ofte vil vi gerne have farvet lys, smukke mønstre eller farver, som vi synes passer til vores interiør. Lys betyder utrolig meget i boligen. Og dem, som går op i boligindretning, vil også gerne have det rigtige lys. Og nogle har en svaghed for det mere dekorative.


Billigt stemningslys – for de fingernemme

Og det behøver ikke købes i dyre domme. Jeg har fundet et eksempel på, hvad man kan gøre med en ganske enkel glaslampe + nogle billige materialer. Det er nemt og billigt – og der er mange muligheder for variation.

Eksemplet er fra IKEA Hacker, som er en blog med brugernes ideer til, hvordan man kan ombygge – eller personliggøre sine IKEA møbler mv. Her er det en Grönö glaslampe, men det kunne lige så godt være en gammel lampe, man allerede har, som bliver udsat for de samme teknikker. Billederne nedenfor er fra IKEA Hacker:

grono1.jpg grono2.jpg

Dette er blot et par eksempler, du kan se flere + få beskrivelse af, hvordan du fornyr dine gamle lamper vha. papir, stof eller maling på http://ikeahacker.blogspot.com/2007/03/great-grono-lamp-hacks.html

Har du ikke en lampe, du kan bruge til formålet, er lampen, der er brugt her, fra IKEA, hedder Grönö – og koster 29 kr. Hvis du er bange for, om din lampe bliver for varm, hvis du har beklædt den med papir eller stof, kan du vælge at bruge energisparepærer, som har en meget mindre varmeudvikling end de traditionelle glødepærer.

De lamper, man selv laver, behøver på ingen måde se ud som disse. Man kan prøve sig frem. Før man laver den endelige forandring, kan man jo prøve at vikle stoffet, papiret eller hvad man nu bruger, rundt om lampen og tænde den. Så får man et ganske godt indtryk af, hvordan den vil komme til at se ud – og ikke mindst lyse – når den er færdig.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.