Smide ud eller sælge?

Hvad gør du med de ting, du ikke mere kan bruge – og som du ikke vil have liggende? Sælger du eller smider du ud? Vi burde naturligvis gøre det sidste, men mange af os tager den hurtige løsning. Det ryger ud. Det viser en meningsmåling lavet for  Den Blå Avis. Her svarer 75 procent af danskerne at de i 2010 har smidt ting ud, som de selv mener nemt kunne være solgt.

For besværligt at sælge?

Når dette er tilfældet, skyldes det  mest tidshensyn. I artiklen: Danskerne kasserer værdifulde ting,  står der:

»Helt konkret så kan det have noget at gøre med, om man er i arbejde eller ej. Arbejdsløse har både tiden og incitamentet til at sælge ting, de ikke bruger længere, mens folk i arbejde ikke kan finde tiden. For manges vedkommende knokler de måske mere end nogensinde før for at beholde deres arbejde i disse krisetider,« siger Jeppe Trolle Linnet.(Kilde: Politiken.dk).

Vi smider altså ud fordi vi ikke har tid til alt det der med at få det solgt. Artiklen henviser dog til, at de unge er mere tilbøjelige til at sælge i stedet. Det skyldes dog næppe at de har bedre tid, men derimod noget ganske andet:

  • De unge har et andet syn på tings værdi – og på at udnytte tingene i stedet for at smide væk
  • De har givetvis et andet syn på det med at sælge over nettet. Her er de mere rutinerede – så det er ikke på samme måde “besværligt”. Tænk bare på, hvor mange, der handler på Trendsales?
  • Unge, der er under uddannelse, har ikke så mange penge. Unge, der er færdiguddannede og måske har job, har sikkert i frisk erindring hvordan det var ikke at have så meget.

Gør det lidt mindre besværligt

Måske har vi travlt. Og tid er naturligvis ikke penge – trods alt. Men har man ikke ret mange penge – arbejde eller ej – er det måske alligevel en overvejelse værd. Der er nogle muligheder, der gør det lettere. Jeg har for eksempel gjort det, at jeg har samlet sammen. Så tænker man knap så meget over den enkelte tings salgsværdi – og om “det kan betale sig”.

Tag på bagagerumsmarked

Når man så har nok, kan man bestille en plads på bagagerumsmarked. Har man ikke selv nok, er det en god ide at gå flere sammen. Og lige før man skal afsted, kan man gøre det, at man holder oprydningsdag. Det kan give et ikke uvæsentligt bidrag til indtjeningen. Enhver by med respekt for sig selv har efterhånden et bagagerumsmarked.

Mht. det med den tid man bruger: Denne måde at sælge på er meget koncentreret. Få en dag ud af det med familien. Børnene kan jo lave en lille bod med deres aflagte tøj og legetøj. Og man kan godt tjene en god skilling.

Måske lidt ekstra til ferien? Et eller andet, man har ønsket sig? Når et sådant arrangement har et formål, er det et ekstra incitament.

Online salg af brugte ting

Endelig er det faktisk ikke så svært med online-salg, som man lige forstiller sig. Engang satte man annoncer i Den Blå Avis og skulle være ved telefonen. Nu foregår denne kommunikation pr. e-mail, så man kan reagere når man har tid. Desuden er der flere muligheder – og mere specialiserede salgssider – som for eksempel Trendsales, hvis man vil sælge tøj. Og har alligevel ikke tid til at sælge de aflagte ting, så lov mig lige en ting: Giv det væk til genbrug i stedet for at smide det i skraldespanden.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.