Smid ikke tøjet ud, hvis det kan repareres

Er der en lille defekt på tøjet, ryger det lidt for nemt ud. I stedet for at smide beskadiget tøj ud, kan man nemlig spare mange penge på at reparere det i stedet. Sommetider er det en søm, der er røget, en knap, der er faldet af – eller måske en lynlås, der er gået sig en tur. Nogle gange ryger en BH ud fordi en strop eller hægterne er gået i stykker. Engang imellem kan en lap også være på sin plads, for eksempel på arbejdstøj eller cowboybukser. Vi, der køber tøj i genbrug, ser ofte hvor lidt der i realiteten skal til før tøjet ryger ud.

Måske har mange råd til at købe – for derefter at smide ud hvis noget går i stykker? Men til dem, der ikke har: Reparer tøjet – og lad det leve lidt længere!

Nål, tråd, symaskine – og lidt tid…

Alt sammen kræver at du – udover symaskine og sytråd – en lille lager af reservedele. Nogen synes, at reparationer ikke kan betale sig, netop fordi sy-tilbehøret, som det hedder i forretningerne, ikke er helt billigt. Men det er der faktisk råd for – blot man sætter det lidt i system.

Gratis sy-tilbehør? Skrotpræmie?

Dem kan du nemlig skaffe dig fra det tøj, der rent faktisk er udtjent. Det, der ikke er værd at reparere på. Her er det en god ide, at gemme de ting, der er værdige som reservedele: Knapper, lynlåse, hægter, stropper, stof til lapper, brugbar elastik, tryklåse. På den måde får du gratis sytilbehør. Kig ind i en sy-butik og se, hvad den slags koster – så bliver du hurtigt overbevist. Måske står du ikke og mangler det lige i dag, men…

Og hvad angår reparationerne, er det ikke nødvendigvis fordi man behøver de store færdigheder ved symaskinen for at kunne foretage  almindelige, dagligdags tøjreparationer. Og du behøver heller ikke eje en supersymaskine af den grund. De fleste reparationer kan uden problemer laves på en brugt symaskine eller en billig symaskine.

Vær altid lagerførende

Dertil kommer man jo altid har det ved hånden, hvis man på den måde har skaffet sig et lille lager. Og reparer så det tøj, der bortset fra den ene defekt ellers er godt nok. Der er mange penge at spare – tøj er ikke helt billigt.

Reparer også børnetøjet

Og især på børnenes tøj, er der virkeligt noget at spare. Tænk på hvor tit de river noget i stykker eller slår hul på noget? Børnetøj skal være noget, der er beregnet til at blive brugt igen og igen. Og om nødvendigt, repareret. Og det kan der være ganske god brug for. Og så gør det i øvrigt knap så meget hvis noget går i stykker – det kan da bare repareres!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.