Skal du på staycation?

Hvor skal I hen i år? Ingen steder? Overvejer du at lade være med at rejse ud i ferien? Ja, så behøver du ikke mere at sige, at “vi bliver bare hjemme i år”. Ikke noget med bare – ikke mere i hvert fald. Du er på staycation. Det har jeg været mange gange – blot uden at vide det. Det har pludselig fået et navn. Men det bliver det selvfølgelig ikke så meget anderledes af. Og det kan da godt virke lidt sjovt med det nye navn.

Gode grunde til Staycation

Det lyder lidt af, at man skal finde et navn for at understrege, at man har foretaget et bevidst valg – ikke noget med, at det skulle være fordi man ikke har råd? Eller ikke rigtig orker at tage afsted med en flok unger? Ordet Staycation får det hele til at lyde lidt mere overskuds-agtigt. Hvilket nok også er den dybere mening med det.

Men det kan nogle gange være en god ide bare at blive hjemme. Blot man sørger for rent faktisk at holde fri. Bare man får ladet op og oplever noget andet end hverdagens trummerum. Om det så er fordi man ikke har råd eller ikke synes man vil slæbe en flok unger afsted – det er ligegyldigt.

Og eftersom ferien – sommerferien især – er noget af det, der belaster familien Danmarks økonomi mest, kan det være en god ide at tage et overspring engang imellem. Det kunne såmænd også være fordi det i bund og grund ikke er helt ustresset at hanke op i hele familien og smutte uden lands? Husk, at ideen om, at vi skal rejse afsted på ferie i tide og utide, trods alt er relativt ny. Og så kan man iøvrigt kalde det lige hvad man vil – det med at blive hjemme.

Og kigge lidt på alle de ting, man ikke får gjort i hverdagen – men som man ikke har tid til. men gør det af interesse – lad det ikke blive for meget præget af pligter.

Hvor jeg skal hen i år? Ingen steder. Jeg bliver bare hjemme.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.