Samkørsel! Sparetip for pendlere…

En person pr. bil! Prøv engang at lægge mærke til det engang, hvor du står og venter et eller andet sted uden noget særligt at tage dig til. Det er mere almindeligt end de fleste vil indrømme, for de fleste bilister elsker uafhængigheden ved bare at kunne køre afsted uden at skulle tage hensyn til andre planer.

Men denne uafhængighed er dyr. Biludgifterne er ikke just lave – det vejer tungt på budgettet overhovedet at have den der bil. Og det koster penge at køre i den. Og man har samtidig en indbygget fare for at det kommer til uforudsete udgifter, fordi bæstet kræver reparation. Uafhængighed koster – og ikke alle har råd til det. Men i mange tilfælde er der alternativer, som måske er værd at overveje?

Der er naturligvis den offentlige transport – men den tager vi en anden gang….

Måske er dette en mellemting?

Måske skal der flere ind i bilen?

Der skal ikke mange regnekundskaber til at kunne se, hvor meget udgifterne er reduceret blot der i stedet er 2 i bilen når man kører. Det er ressourcespild med al den køren alene – men det er altså også spild af penge. Kommer der flere ind i bilen, er det måske endda billigere end den offentlige transport? Sandsynligvis.

Men det kræver naturligvis tider, der passer sammen – og geografi, der stemmer. Egentlig er det ganske oplagt på større arbejdspladser – ikke mindst hvis man har faste mødetider!

Skattefiduser for pendlere

Og her begynder det at blive rigtigt sjovt, for det er nemlig ikke kun føreren/ejer, der sår kørsels-fradraget – det gør alle i bilen. Og så er det faktisk en lovlig skattefidus – det kunne meget nemt gå hen og blive en overskudsforretning. Læs mere om kørselsfradrag for samkørsel.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.