Sælg efter sæson

De fleste kender sikkert allerede fidusen med at købe uden for sæson. Ting har slet ikke den samme værdi året rundt. Hvis du køber sommertøjet om efteråret eller vinteren, er det billigere. Telte skal købes i efteråret, når ingen mere overvejer at ligge i telt. Og havemøblerne er billigst, der hvor sommeren går på hæld. Det gælder for nye varer – men så sandelig også, når du køber brugt. Det er simpelt nok – det er bare et spørgsmål om udbud og efterspørgsel.

Tænk dig om når du skal sælge

Ja, hvis du er lidt snu når du skal sælge dine brugte ting, handler det naturligvis om den modsatte strategi. Du skal netop ikke sælge uden for sæson. Sælg i sæson! i hvert fald hvis du vil have mest muligt for det, du skal sælge.

Vil du sælge de gamle havemøbler, skal du gøre det i foråret. Vil du sælge din vinterfrakke, så skal det altså være på det tidspunkt på året, hvor folk går og fryser – og tænker på vinterfrakker!

Hvem køber vinterfrakker om sommeren?

Ja, udover mig, altså? Ikke ret mange! Selv har jeg købt en lækker vinterfrakke midt om sommeren. Det var på et bagagerumsmarked. Den var ulden og næsten ubrugt. Lækkert lavet og med en flot pelskrave. Ingen kunne forholde sig til frakken for det var sommer og temperaturen var 25 grader. Jeg kunne næsten heller ikke.  Jeg gav en ti’er for den. Godt for mig, men ingen indbringende forretning for sælgeren.

Skal du sælge ud af dine ting og vil gerne have en god pris, kan tidspunktet betyde meget for den pris, du får. Nu er det hård vinter. Det ville være svært at sælge et telt, så vent til foråret med det. En racercykel vil du heller ikke kunne få en god pris for lige nu. Ligger du derimod inde med et par vinterdæk, du skal af med, er det ikke det værste tidspunkt…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.