Sådan kan du spare penge på legetøj

De fleste småbørnsfamilier kender det kun alt for godt. Ungerne har mere legetøj end de på nogen måde kan nå at bruge. Ud over det vokser de rimelig hurtigt fra det – eller noget nyt bliver mere interessant.

Tæller man sammen, hvor mange penge, ungen egentlig har lejetøj for, får man muligvis et mindre chok. Det er ikke kun det, man selv køber, men også det andre – i øvrigt velmenende – familiemedlemmer og venner bringer til huse.

Det, I selv køber.

Har man ikke ret mange penge, kunne man måske forstille sig pengene brugt på noget mere nyttigt. Ikke at ungerne ikke skal have legetøj, men hvorfor ligefrem drukne i det?

Der er flere måder, man gå frem efter. For det første kan man passe på, hvad man selv køber. Der sker nemt det, at man bliver fristet. Selvom man godt ved, at dette er bare endnu en plastikgenstand, der muligvis hurtigt er glemt. Hold stand, tænk dig om en ekstra gang. Er det virkelig nødvendigt?

Og så er der gaverne.

Meget legetøj kommer fra gaver. Det er selvfølgelig altid fristende at give et tøjdyr eller en bil eller andet legetøj. Når man giver barnet gaven, bliver de altid begejstrede – og det er altid rart for giveren. Men det kan være en ide, at tænke mere praktisk! Jeg har ikke små børn mere, men jeg kender flere, der har.

Med nogle har jeg lavet en aftale om, at de giver mig en ønskeseddel med praktiske gaver. Så i stedet for at købe legetøj, køber jeg møbler, lamper, billeder, sengetøj eller andet til børnenes værelser. Andre får ønskesedler med tøj og andre praktiske ting. Således sparer forældrene penge på ting, de ellers selv skulle gå ud og købe. Og tro mig, de børn mangler ikke legetøj!

Men det sker ikke af sig selv, så man må fortælle giverne, at det er sådan man gerne vil have det. Lav en ønskeseddel – og forklar, hvorfor i gerne vil have de praktiske ting i stedet. Når det er børn, er det simpelthen så nemt (for nemt?) at gå ud og købe et eller andet stykke legetøj. Derfor ender det ofte med legetøj. Får man derimod anden besked og konkrete ønsker, er det lige så nemt. Bare man ved det.

Og så er der plageriet…

Børn behøver ikke være et store, for de begynder at plage legetøj, slik mv. Det er en god ide at få det stoppet – en gang for alle. Det er dyrere end man tror- og nogen god løsning, hverken for forældre eller børn. Børnene er nødt til at lære, at det ikke kan betale sig. Så får det en naturlig ende.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.