Sådan bliver kaffen 10 gange så dyr

Er der mon nogen, der frivilligt 10-dobler deres kaffebudget? Ja, hvis du vælger at lave din kaffe på en af de nye, fancy kaffemaskiner med kaffekapsler – så er det nemt det, der sker. Det lyder temmelig drastisk at betale det ti-dobbelte. Men nogle gør det altså ganske frivilligt.

Udregningen er ikke min, men er derimod fundet i Politiken.dk i artilken: Fancy kapsler gør kaffen 10 gange dyrere. Og der er mange, der hopper på den nye kaffebølge. Politiken skriver:

“Drikker den husstand i år lige så mange kopper Lavazza A Modo Mio-kapselkaffe-kopper, må den punge ud med 4.425 kroner eller godt 10 gange mere. Alligevel boomer kapselsalget i Danmark, viser tal fra Nielsen Scan Track Dagligvareindeks i Danmark.”

Billig kaffemaskine – dyr kaffe?

Jo, vi ved naturligvis alle, at det er dyrere at købe kaffekaplser. Men så dyrt? Det er muligt, at mange har købt maskinen – måske endda superbilligt –  uden helt at kunne overskue de udgifter, den trækker i kølvandet.

Jo, vi ved naturligvis alle, at det er dyrere at købe kaffekaplser. Men så dyrt? Det er muligt, at mange har købt maskinen – måske endda superbilligt –  uden helt at kunne overskue de udgifter, den trækker i kølvandet.

Kaffe lavet på kapsler koster op mod det tidobbelte af det, du ellers ville betale for ganske almindelig filterkaffe. Man ser nemlig ofte maskinerne til kapsler solgt til ganske overskuelige priser. Dette er kampagnetilbud i ordets egentlige forstand. Fortjenesten på maskinen er sikkert minimal. Til gengæld hænger kunden på at skulle købe kaffekapsler til overpris hvis man vil bruge maskinen til noget. Og ingen køber vel en kaffemaskine for ikke at bruge den? Lidt på samme måde som når man køber en superbillig printer for derefter at opdage, at printerpatronerne koster kassen!

En dyr oplevelse

Dette sælges som den nye “kaffeoplevelse” – og er blevet yderst populært. Men det er dyr kaffe – og det er ikke nødvendigvis fordi det er kvalitet, man køber. Selvom man vælger en god specialkaffe fra en kaffehandel, ville man ikke komme i nærheden af den pris, du betaler for kapsel-kaffen.

Mange er faldet for den nye kaffestil. Flere følger sikkert efter. Den slags kaffe er ikke dyr fordi det er et kvalitetsprodukt. Det er et livsstilsprodukt. Og mange har måske nok pengene, men det er jo ikke det samme som, at der ikke kunne findes noget bedre at bruge pengene på?

Vælger man at købe en af de nye kaffe-kapsel-maskiner, skal man bare lige sørge for at regne det hele igennem. Maskinen ligner måske et rigtigt godt tilbud. Men man skal altså også have råd til kapslerne, som maskinen skal bruge…

Astrid

One Comment

  1. Helt enig. Det er et klassisk trick fra virksomhederne at sælge dig en maskine relativt billigt, hvor man så er stavnsbundet til høje faste forbrugs- eller vedligeholdelsesomkostninger.

    Hvis man vil have kaffe der er lidt bedre end almindelig kaffemaskinekaffe, uden at være forfærdeligt meget dyrere, så kan jeg anbefale en espressokande fra Bodum: http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadtjek/tjektjekmad/ECE711003/bodum-chambord-espresso-maker/

    Jeg har selv sådan en og er meget tilfreds. Og så køber jeg store mængder specialkaffe over nettet hvor det koster 2/3 af hvad det koster i butikkerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.