Så er der storskrald til alle

Storskrald – det virker somme tider, som lidt spild. Mange steder ses det tydeligt, at nu er det “storskraldsdag”  – der står møbler og ting og sager alle vegne! Mange af tingene er ganske brugbare, bare den rigtige person lige kom forbi. Der kunne ikke bare spares penge, men også masser af affald.

Det kan også være lidt underligt at stille brugbare ting ud til storskrald, vel vidende, at nogen sagtens kunne have brugt det. Det er bare ikke nogen, man kender. Ærgerligt…

Udbyd dit storskrald

Her kommer så en lille ide, som meget vel kunne gå hen og brede sig. Det er en århusiansk storskraldsgruppe (Facebook, naturligvis), som formidler storskrald af enhver art. Det kan være ens egne genstande, som man udbyder, så de har en chance for at blive afsat før de ender sine dage i en blandet container på genbrugsstationen.

Man kan ganske simpelt tage et billede og uploade det til Facebook – og dermed sætte det til “salg” på Facebook. Det med salg skal forstås i overført betydning, for der må ikke være penge involveret i disse handler.

Hvis du ser noget godt storskrald

Men det kan jo også være, at du tilfældigt løber ind i noget lækkert storskrald, der står fremme til afhentning – uden at du dog kan bruge det selv. Her kan man som bruger tage et billede, lægge det på Facebook med en kommentar om, hvor det er fundet henne.

Gruppen, der formidler storskraldet, har eksisteret på Facebook i to år og har i skrivende stund mere en 10.000 medlemmer og det giver rige muligheder for formidling af genbrugsting af enhver art. Det er ikke en betingelse, at storskraldet skal være stort! Det er en århusiansk gruppe, men der kunne meget vel være lignede tiltag andre steder i landet. I hvert fald er der penge at spare for dem, der ikke har noget imod at tingene har været brugt  og det er efterhånden mange. Mange af de ting, der står til afhentning af storskrald, er faktisk for gode til at blive smidt væk. Måske er det i mangel af andre muligheder, at de ender der.

I hvert fald er denne måde, at få genbrugstingene formidlet på, en af de bedre måder, at bruge sociale medier på. Så lad os håbe, at det breder sig. Er du interesseret i at blive medlem af den århusianske storskraldsgruppe på Facebook – så følg linket.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.