Søg legater til mange formål

Studerende er sikkert bekendt med fænomenet legatsøgning, men det er altså ikke kun dem, der har muligheden for at få et legat. Man kan altså også søge efter legater til projekter, man ønsker at realisere. Eller man kan søge på sociale kriterier – og for eksempel også sygdom. Sidder man i en trængt økonomisk situation uden umiddelbar mulighed for bedring, kan det være en ide at kigge nærmere på legatsøgning. Der findes legater til alle mulige formål – måske kvalificerer du dig til et af dem?

Legathåndbogen – købes eller lånes?

Man kan sagtens købe Legathåndbogen (eller den tilsvarende på CD-rom), men den koster op mod 1000 kr. Det er da heller ikke nødvendigt – idet der er ressourcer på Internettet, du kan benytte gratis (eller for langt færre penge)

Du kan finde søgesider for legater her:

Søg efter legater på Legatnet

Legatnet.dk betegner sig som “legatydernes fælles ansøgningssystem”, hvor studerende let og hurtigt får overblik over de legater, det er muligt at søge, samt har mulighed for via Internettet at afgive ansøgning direkte til administratorerne. Siden er gratis at bruge.

Legatmidler.dk – legater på nettet

Legatmidler.dk fungerer lidt på samme måde. De har dog, så vidt jeg kan se, langt flere legater at vælge imellem. Legatmidler.dk tager sig betalt for deres service. Det er dog langt billigere end at købe Legathåndbog idet du kun betaler for de legater, du ønsker at søge. Der er tale om et mindre  beløb pr. stk.

Legater er også indkomst

Hører du til de heldige, der får et legat, skal du huske  den skattemæssige side af sagen: Legater bliver betraget som en indkomst – og er derfor skattepligtig – som al anden indkomst.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.