Søg legater som studerende

Su’en er god at have men ikke fyrstelig. Det er som regel nødvendigt med noget ved siden af – i form af studielån eller studiejob. Men der er faktisk en tredje mulighed  for økonomisk støtte til studierne – og det er legater. Og den er der mange, der ikke kender. Eller ikke rigtigt tror på som reel indtægtsmulighed.

Rigtig mange legater er målrettet til studerende. Og der findes rigtig man muligheder for at få finansieret en del af studierne. Legatansøgninger kan tilvejebringe mere end man lige skulle tro. Det er muligt, at der er mange, der slet ikke er klar over de mange muligheder. For der er legater, der ikke bliver brugt fuldtud – fordi der ikke er nok ansøgere. Og det er jo tankevækkende. Der er mange steder, man kan søge efter legater – nederst i indlægget er der lagt en stribe links, du kan bruge til at søge efter passende studielegater på nettet.

Websitet Studerende Online, So.dk. , har samlet omkring 1000 legater, som kan søges af studerende. Der skulle være legatmuligheder for op imod 200 millioner kroner. En stor del bliver naturligvis uddelt, men der er også legater, der ikke bliver søgt i særligt stort omfang. Kan man finde frem til dem, har man store chancer for “gevinst”…

Hvor man i krisetider kunne forvente, at der er meget run på noget som legater, er det ikke tilfældet. Så mange studerende har faktisk muligheder, de ikke bruger – eller måske bare ikke kender til?

Legater, som ingen søger?

Der kan ligge mange indtægtsmuligheder skjult i at søge legater – ikke mindst for studerende. Nogle få timers arbejde kunne vise sig at være en rigtig god investering. Ikke blot kan man søge penge til sine daglige studier, man kan faktisk også søge legater til udlandsophold, studieprojekter og lignende. Og folk, som mangler midler generelt, vil naturligvis også være tilgodeset i lange legater. Der findes faktisk legatudbydere, der melder om et potentiale, der ikke er blevet udnyttet. Altså at der er legatportioner, som der ganske enkelt ikke er ansøgere til – og som derfor ikke bliver uddelt.

Her er problemet ofte ikke, at de studerende ikke opfylder kravene til at få tildelt legater – det handler i virkeligheden om manglende kendskab til muligheder. Men legatmarkedet kan være lidt svært at finde rundt i for mange. Her kommer en stribe legatlinks, som måske kan hjælpe dig i din søgen efter et legat, der kan give din slunkne SU-økonomi en saltvandsindsprøjtning.

Legatlinks – her kan du søge:

For en del studerende vil der være noget at hente. Nogle timers research kan vise sig at være umagen værd. Især dem, der ikke før har spekuleret i, at de som studerende kan få legater, kan gøre nogle opdagelser.

Astrid

One Comment

  1. Tak for artiklen, Astrid. Endnu en af mange enormt givtige artikler! Der er ingen tvivl om at du har kendskab til dette emne. Der er dog et par af henvisningerne og kilderne som du henviser til, der er mindre aktuelle i dag. Fx kan jeg oplyse, at Legater.nu ikke længere er aktive i Danmark – og har meget negative anmeldelser for forbrugersvindel på Trustpilot – så næste gang du redigerer siden, så kan I med fordel henvise til mere almindelige og troværdige artikler om legater til udlandsophold så dine læsere opnår bedst mulige start på processen. Du ønskes god vind og tak for artiklen igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.