RKI-registrering kan være en fordel

Kan man være glad for at havne i RKI? Det er umiddelbart svært at forestille sig. og det er et stempel, som kan være  svært at komme af med igen. Alligevel sker der hvert år masser af frivillige registreringer i RKI. I praksis betyder det, at der er mennesker, der lader sig registrere som dårlige betalere.

Det kunne man selvfølgelig undre sig over, men der er en ganske god grund til den frivillige RKI-registrering. Og endda en ganske fornuftig grund.

RKI forhindrer dig i at låne

Og det kan faktisk være en fordel for dem at stå i RKI, hvor mærkeligt det end kunne lyde. Mange er kommet så langt ud i deres gæld, at de under ingen omstændigheder må låne mere nogen steder. Og det sørger RKI for. Er man registeret i RKI kan man nemlig ikke låne penge.

Og skulle man i et svagt øjeblik være fristet til at tage et eller andet forbrugslån, er det sådan set en stor fordel, at det slet ikke kan lade sig gøre. Det betyder, at man kan godt slå alle tanker om låntagning ud af hovedet. Og det gør, at man lettere kan fokusere ensidigt på det, der er den egentlige plan – at få nedbragt gælden.

Man skal ikke kunne låne penge, vhis man er i RKI

RKI registrering kan i nogle tilfælde være en fordel. Hvis du for let bliver fristet til låntagning, hindrer RKI registreringen dig i at optage nye lån. Billede: Skitterphoto / Pixabay

RKI – værn mod ny gældsætning

Og på denne måde kan RKI for nogle mennesker være noget positivt. Har man stor gæld og er opsat på, at nu handler det om at få den ned, kan det være positivt at lade sig registrere i RKI. Og – hvis man alligevel ikke må stifte gæld – hvorfor så ikke så være registreret i RKI?

Det er lidt ligesom når man klipper sit Dankort over, fordi man ikke kan administrere at have et. Når du ikke har et kort, kan du ikke bruge det!

Normalt ville det faktisk være kreditorer, der lader dig registrere. Du kan herefter højest være registeret i RKI i 5 år for det samme lån. Efter de 5 år skal RKI fjerne fjerne registreringen. Hvilket selvfølgelig ikke forhindrer andre i at registrere dig for anden gæld. Virksomheder, som du vil tage lån hos eller købe på kredit hos – kan så få oplysninger om dig via RKI.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.