Rejs billigt – derhen hvor du kender nogen

Vil du gerne rejse – og rejse billigt? Så tænk lidt over, hvilke kontakter, du kunne tænkes at have rundt omkring i verden. De mange rejse- og kommunikationsmuligheder gør, at de fleste af os har kontakter mange steder rundt omkring i verden. Og det giver nogle muligheder.

Verden er blevet mindre…

Forstået på den måde, at man kommer nemmere og billigere omkring. Og hurtigere, ej at forglemme! Desuden kommunikerer vi mere ubesværet over store afstande end vi gjorde bare for et par årtier siden. Så de fleste kender nogen – venner, bekendte eller ex-kolleger eller naboer – der bor et andet sted i verden.

Nogle gange er det udlændinge, der har boet i Danmark, men der flyttet tilbage. Andre gange er det danskere, der bor og arbejder eller studerer i udlandet. Midlertidigt eller permanent. Mange unge idag rejser meget, studerer i udlandet osv. Så mange af dem har indtil flere muligheder i den nære omgangskreds.

Rejs derhen, hvor du kender nogen

Det giver nogle muligheder, hvis man har gode kontakter. For det første kan det være, at man har nogen, man kan bo hos under opholdet. Har ens udenlandske venner måske et ekstra værelse? Bare et kælderværelse? Eller det kunne være et anneks, et udhus, sommerhus – eller måske bare en stor have, hvor der er plads til et telt? Ja, så har man en indkvartering, der ikke koster noget. Har de ikke denne mulighed, kan de måske anvise noget et andet sted. Det er nemlig som regel langt billigere end det man selv – som turist – ville rende ind i.

Kend nogen, der kender forholdene

Det giver også masser af muligheder, at man bor hos nogen, der kender det lokale. Som almindelig turist bliver man ofte guidet mod noget, der er for dyrt – og specielt lavet for turister. Uanset om det handler om at spise ude, lade sig transportere – eller bare shoppe.  Det undgår man, hvis man kender nogen i landet. Nu ved jeg godt, at mange tænker på dette som noget helt omme på den anden side af kloden. Men det behøver det jo ikke at være. Det kunne i princippet lige så godt være lande tæt på. Norge? England? Polen?

Man har jo samtidigt muligheden for at besøge nogen, man måske ikke har set længe. Ligesom man naturligvis skal være rede til selv at lægge hus til, hvis de andre skulle ønske at besøge Danmark. Gengæld tjenesten – så er der dobbelt gevinst!

Du kan skaffe dig rejsekontakter

Nu kan det godt være, at du synes, at sådan nogle kontakter har du ikke. Men fortvivl ikke. Du kan skaffe dig kontakter på anden vis. Nu, hvor Internettet er så udbredt, er det nemt at få nye rejsekontakter.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.