..men måske har du ikke helt lagt mærke tildet endnu! Hvor detailhandlen var på pletten da vi havde fødevarekrise og råvarepriserne var på opadgående, går det lidt langsommere nu. De regner givetvis med, at vi har vænnet os til de højere priser – og det har vi måske også.
Siden november 2007 har landmanden fået 34 procent mindre for sit korn til brød. Kan du se det på priserne i supermarkedet? Nej, vel? Omtrent samme udvikling burde der være på kødpriserne – men heller ikke her mærkes det. Ikke så markant som det burde være, i hvert fald.
For lidt konkurrence?
Mangel på konkurrence kunne være problemet. I hvert fald tyder noget på, at vi bare betaler uanset.
– En forklaring kan være, at der simpelthen ikke er konkurrence nok, fordi der ikke er mange spillere på markedet. Derfor iværksætter vi også en undersøgelse, der forventes færdig omkring juni, så vi måske kan komme nærmere en forklaring, fortæller kontorchef i Konkurrencestyrelsen Hans Kierkegaard. Læs: Du bliver flået, når du køber ind (Ekstrabladet 25. apr. 2009)
Selvfølgelig kan vi ikke ændre det nu-og-her. Men vi kan forholde os kritisk til priserne. Vi kan sammenligne. Tænk lidt over det næste gang su står i supermarkedet og kigger på et rugbrød til 18,95…..