Printerøkonomi – fik du det hele med?

En printer skal vi vel alle have. Og der findes masser af slagsen – i alle mulige prislag. Men, før man tager valget, er der et par ting, man skal tænke igennem. Der handler til dels om, hvilken printer, der passer til ens behov. Altså hvor stor kapacitet printeren skal have – og hvor god kvalitet, man kræver.

Og anskaffelsen af printer er jo ikke det eneste, der skal betales. Der kommer ekstra udgifter på, som hurtigt overstiger anskaffelsesprisen.

Fotoprinter eller bare printer?

Det kan lyde tillokkende at få en fotoprinter. Nogle tror, man kan printe fotos ud billigt, men det er ikke tilfældet. Det er langt billigere af få en fremkaldelse lavet – over nettet eller evt. i fotobutik. I de fleste tilfælde er det første det billigste. Den eneste ide med det skulle evt. være, at man kan få billeder hurtigt. For billige bliver de ikke – tværtimod.

Til mange af os, er de billige printere ofte tilstrækkeligt. Man skal dog se sig godt for. Mange kan sikkert huske, at man en overgang kunne købe ultrabillige Lexmark-printere, der desværre havde den ulempe, at printerpatronerne var hundedyre.

Printerens drifts-økonomi er vigtig

Til gengæld er det værd at kigge efter driftsudgifterne. Jo mere, man printer, jo vigtigere er det. Læg mærke til følgende:

  • Er der printerpatroner med i pakken, når du køber printer? Det er der som oftest – men det er altså ikke nogen naturlov.
  • Er der et kabel med til printeren? Det er ikke usædvanligt, at dette skal købes separat – så skal du lige lægge det til prisen.
  • Hvad koster printerpatronerne, når man skal købe dem løse?
  • Kan man få uoriginale patroner? Hvis ja, hvor meget billigere er de så? Her kan være en del at spare.
  • Er det muligt selv at genopfylde patronerne? Hvis du printer meget, kan det være en god ide, at vælge en printer, hvor denne mulighed er åben. Her snakker vi ofte om, at spare 80-90% i forhold til originale patroner. På fyldselv.dk kan du finde anvisninger på, hvordan man fylder patronerne selv. Du kan finde anvisningerne – også selvom du ikke køber der. Finder du anvisninger til din printer, kan du ikke blot se, at patronerne kan genopfyldes – men også hvordan du gør det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.