Pas på tigeren!

Vi kender alle sammen de der butikker fyldt med masser af småting – til næsten ingen penge. “Det kostede jo næsten ikke noget” fortæller vi – som en slags undskyldning for at have samlet en masse bras til huse – og oven i købet betalt penge for det. Søstrene Grene og Tiger er de mest oplagte. Vi glemmer at tænke os om, når vi er der.

Men det bliver vi nødt til. At tænke os om, altså. Vi bliver netop gevaldigt snydt af småbeløbene. Det ved butikkerne udmærket godt. Og tingene, vi købte, finder vi rundt omkring i huset – mange ubrugte. Værst er det, hvis der har været børn med på turen. Ligeså ivrige de var for at få det, lige så ligeglade er det med det 2 dage senere. Hvorfor skulle de også være anderledes end os voksne?

Undgå ikke rovdyret, men lær at omgås det!

Tigerbutikken - billige ting, men ikke alle lige nødvendigt

Tiger - billigt, men pas på!

Misforstå mig nu ret, jeg elsker også de butikker. Og har lagt penge der. Men jeg har måttet sande, at man ikke kan – og ikke bør – gå uforberedt derind.

Jeg mener ikke, man skal lade være med at bruge butikkerne. Medmindre man slet ikke kan kontrollere det, naturligvis. Men der er brugbare og meget billige ting, brugbare ting. Man skal bare have de rigtige briller på. De kritiske briller, altså. For det er meningen at du skal proppe masser af ting ned i kurven – og tro, at du har gjort et kup.

Man skal faktisk stille sig selv de samme spørgsmål, som man gør ved større indkøb.

  • Har jeg brug for det?

    Kosmetik fra Tiger

  • Hvis jeg ikke køber det, vil jeg så ærgre mig når jeg kommer hjem?
  • Vil jeg savne det? Vil jeg fortryde, hvis ikke jeg køber det?
  • Er det pengene værd? Ikke alting er pengene værd, bare fordi det er billigt!

Og læg mærke til, hvad det er for ting, du har tendens til at falde for. Nips, lys, servietter, tøj, køkkengrej eller måske “gaveartikler”?

Så ved du, hvor du skal passe ekstra på. Og tjek kurven en ekstra gang, før du går til kassen. Så har du chancen for at få sorteret det mest ubrugelige fra.

Flere indlæg om småbeløb, der snyder os

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.