Pas på strømforbruget på nye el-apparater

Mange af os er blevet rigtigt gode til at udskifte til el-sparepærer og a- mærkede hvidevarer – og det er i sig selv en god ting. Vi harogså lært, at standbyforbrug er noget, vi skal passe på. Det holder el-forbruget nede, men dog kun der, hvor man gør indsatsen.

Problemet er at mange lader sige “overhale indenom” af nye apparater, så det samlede forbrug ikke falder alligevel. Der sælges og markedsføres nemlig masser af smarte ting, som vi glemmer at checke el-forbrug på. Måske skyldes det, at der er bestemte ting, som vi får tudet ørene fulde med. Det gør at vi sætter fokus der – og så glemmer noget andet.

Større fladskærme, flere fladskærme, flere computere, spillekonsoller eller anden elektronik ej at forglemme – er gode til at holde elforbruget igang.

Politiken.dk skriver:

»Mens vi køber køleskabe, frysere og lyskilder udfra rationelle overvejelser om, hvor længe, de lever, og hvor meget strøm, de bruger, er det følelserne og oplevelserne, der styrer vores køb af forbrugerelektronik«, siger Christian Lüders. Han nævner som eksempel Tuborgs fadølsanlæg til hjemmet, som mange købte på fascinationen helt uden at registrere, at det viste sig at bruge umanerlig meget strøm.

Læs mere på http://politiken.dk/tjek/bolig/energi/article599127.ece

Vi glemmer simpelthen at tage nyanskaffelserne med i regnskabet. Holder man status quo, kan man selvfølgelig sige, at man får mere for pengene. Hvis det er det, der er meningen, er målet selvfølgelig nået. Men vil man spare penge eller miljøbelastning – er der intet vundet.

Flere indlæg om at spare el

Billigere strøm om natten?

12 kr. for et batteri – det er da billigt!!

Prisen på sparepærer falder til det halve!

TOP 10 strømslugere – har du nogle af dem?

Skal du skifte computer? Tænk også på strømforbruget

Gratis sparepærer – til esbjergenserne

Elspareskinne sparer standbyforbrug

Fang strømtyvene med et SparOmeter

Energitjek: Glem ikke teenageværelset

Halogenpærer som sparepærer (GU10)

Glødepæren opvarmer mere end den lyser!

Brug en miniovn til opvarmning

God fryserøkonomi

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.