Pas på spillekonsollernes elforbrug

Mange har anskaffet sig spille-konsoller af forskellig art. Playstation, Nintendo Wii – eller hvad de nu måtte hedde. Især hvor der er teenagere i huset, dominerer de, og nogle husholdninger kan ikke nøjes med en. Konsollerne i sig selv er ikke billige. Dertil kommer nyespil til konsollerne – heller ikke billigt. Men oven i hatten kommer strømforbruget til spillekonsollerne – og det er større end de fleste er klar over.

Teenagere, spillekonsoller og strømforbrug

Da de ofte står på teenage-værelserne – og teenagerne ikke lige tænker på elforbruget, kan der nemt ske det, at de aldrig er slukket helt. Måske tænker de ikke på strømforbrug i det hele taget. Måske ræsonnerer de bare sådan, at det ikke er dem, der betaler elregningen.

Så spillekonsollen (eller spillekonsollerne!) står tændt permanent – på den måde forstået at de aldrig helt er slukkede. Er det tilfældet, kan man risikere, at en spillekonsol, som man har betalt 3000,- kr. for kommer til at koste det samme i strømforbrug – årligt!

Elsparefonden skriver:

Mange spillekonsoller ligner en computer i opbygning og har et stort elforbrug, også når du ikke bruger den. Spillekonsollen har et elforbrug på mellem 22 og 159 watt og kan koste op imod 3.000 kr. på din el-regning.

Teenagere kan godt lære at slukke helt

Så der er al mulig grund til at tage sine forholdsregler. Lær at slukke for apparaturet, når det ikke er i brug. Teenagere gør det ikke nødvendigvis af sig selv – men det er ikke for sent at lære dem det.

Skal det anskueliggøres, prøv da at sætte et SparOmeter til – ud fra det kan du regne årsforbruget ud. Foreslå evt. at hvis de ikke kan finde ud af at slukke helt for konsollen, så kan de selv betale for strømforbruget. Ved de ikke noget om strøm, så ved de i hvert fald, hvad penge er. Og hvad de kan bruges til. Kniber det med hukommelsen, kan en elspareskinne være til stor hjælp.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.