Pas på “abonnementer”

Idag er det ikke kun aviser, man kan abonnere på….. Billede stevepb on Pixabay

Man skal idag passe på ikke at komme abonnere på alverdens unødvendigheder! Det lyder måske lidt underligt, for man burde jo vide, hvad man abonnerer på! Så enkelt er det ikke mere. Forklaring følger længere nede i indlægget. En gang var abonnementer noget med aviser – eller telefoner. Det er det stadig, men ikke kun. I dag kan man abonnere på alt muligt. Og man kan komme til at abonnere fordi man modtager et tilbud, som i virkeligheden viste sig at være et abonnement.

Abonnerer du på blade, du ikke læser?

Det er der faktisk mange, der gør! Fordi de ikke lige har fået det opsagt (mange firmaer sørger for, at det ikke er for nemt at gøre). Eller fordi det jo “kun koster 60 kr. om måneden”. Så det er måske ikke så meget, man sparer ved at få det opsagt? 

Eller fordi de ikke lige tænker over det – og det bliver betalt over PBS. Det nærmest klæber sig fast til PBS’en – og det bliver det ved med indtil vi får taget os sammen til at få det ud af verden! Få det gjort. Der er ingen grund til at smide penge ud af vinduet på denne måde.

Og hvad angår signalværdien: Det er dyr “pynt”! Der må være andre, bedre og billigere måder, at vise, hvem du er. Eller gerne ville være.

Jeg vidste ikke, det var et abonnement!

Den overraskelse er der mange, der har fået. Man tror, man køber noget. Et billigt tilbud, men i virkeligheden er man begyndt at abonnere. På tv-serier, kosttilskud, sokker, undertøj, kosmetik, kaffestel. Der kunne nævnes mange flere ting, men det er der ingen grund til. Fælles for dem er, at det er ting, man ikke umiddelbart forbinder med abonnementer. Og at det samtidig er tilbud, man ikke kan stå for.

Læs det med småt

Det står selvfølgelig i betingelserne, som du ikke fik læst, eller i hvert fald ikke nærlæst. Man kan selvfølgelig opsige abonnementet, men ofte opdager man det vel sent – og der er sørget for, at det ikke er spor nemt. Desuden sørges der ofte for, at du har svært ved at dokumentere. For eksempel en telefonisk afmelding.

Er du blevet lokket ind i noget sådant, så skynd dig at melde dig ud! Send et anbefalet brev – eller en e-mail, hvor du anmoder om bekræftelse. For en sikkerheds skyld, skal du bede om kvittering (kan gøres i dit e-mail system). Denne bekræfter, at modtageren, har fået din e-mail. Gem dine e-mail som dokumentation.

Læs altid betingelserne

Også det med småt. Gør det før du bestemmer dig for, om det er noget for dig. Nogle gange forudsætter tilbudet at du køber et bestemt antal varer til normalpris inden for et år. Har du for eksempel ingen planer om at købe 5 DVD’er inden for det næste år, er det en streg i regningen. Nogle gange er det muligt at opsige abonnementet efter man har modtaget velkomsttilbudet. Men det er noget, du skal gøre aktivt. Og ofte skal det gøres kort efter modtagelse. Så pas på. Og nærlæs.

Er det for godt til at være sandt?

Så kunne der meget vel være en hage ved det! I dette tilfælde betaler det sig at være mistroisk. Mange har i hver fald gjort erfaringer i den retning. Og husk lige at overveje, om det overhovedet er noget, du har brug for? Eller var det bare billig

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.