Papvin – det lyder ikke specielt godt. Vi forstiller os noget billigt pjask, ikke? Bællevin? Måske var det sådan engang – måske er det lidt en skrøne. Alene det, at en vin er hældt på flaske gør det jo ikke nødvendigvis til en god vin. Og det omvendte er heller ikke tilfældet. Altså at man kan gå fra, at bliver det solgt i papkartoner, er det noget billigt sprøjt!
Bag-in-box hedder det idag…
Der vare engang, det var papvin. Ikke mere! Bag-in-box! Og det lyder faktisk også betydeligt bedre en papvin. Udtrykket er ikke oversat – og det er nok godt det samme. Vi holder os til Bag-in-box.
Og det er altså heller ikke de gamle kartoner som vi husker dem. Mange af de gode vine, vi ellers kender findes også i Bag-in-box-versioner. Og det gør dem ikke ringere.
Der er 2 åbenlyse fordele ved Bag-in-box :
- Det er en langt billigere måde at købe vin på. Du får altså den samme vin billigere.
- Vinen er opbevaret i en lufttæt pose, hvilket giver den en holdbarhed på 6-8 uger. Det kan flasker ikke hamle op med. Vinrester på flaske skal drikkes ret hurtigt – ellers går de til. Men bag-in-box kan du nemmere gemme – og dermed udnytte – dine vinrester.
Bag-in-box – flot er det jo ikke…
Nej, det flotte – eller romantiske – er der ikke taget højde for, når du køber Bag-in-box. Det får du ikke med til de priser. Så det må du selv tilsætte! Og det er ikke så svært – du serverer bare vinen i en karaffel. Og så er der ikke meget pap over den vin mere! Ingen vil have nogen anelse om, at du i virkeligheden er til papvin!