Pakkekalender-pakkeløsning?

Ja, dem, der har små børn, der skal have pakkekalender, kan sikkert allerede se deadline nærme sig. Der er ikke vældig længe til den 1. december, vel? Og hvad gør man så, hvis tiden er for knap. Ja, detailhandlen har lagt det frem, det de gerne vil have, du skal købe. Der er masser af tilbud på “pakkekalender-gaver”. Men pas på!

Kalendergave-marked…

 Jeg ved godt det er fristende. Kalendergave-marked! Men jeg har en lumsk mistanke. Den går på, at de netop nu tror kan sælge alt det, de ellers ikke har kunnet komme af med. Til panikslagne eller stressede forældre, der ikke ser anden udvej. Når du står og kigger på deres store kasser med kalendergave-tilbud – så tænk lige den tanke. Har jeg ret? Med det i baghovedet, ser man det på en hel anden måde. Udefinerlige plastikting. 10-30 kr. Hurtigt glemt igen – og det med god grund.

Men tiden er knap og kalendergaverne få

10 dage før tid er det for sent at nusse rundt efter de perfekte kalendergaver til den rigtige pris. Det ved jeg kun alt for godt. Men der må være – og er – naturligvis andre veje end at samle skramlet sammen og betale ved kasse et. Hold hovedet koldt – det kan sagtens lade sig gøre – uden at skulle bruge en formue og farte fra Herodes til Pilatus.

24 fluer med et smæk

Man kan nemlig lede efter en alt-i-et-løsning. Og her tænker jeg ikke på alle dem, der udbydes på nettet. Enten er de for dyre – eller også er de så færdigpakkede, at man end ikke får at vide, hvad der er i. Man bestiller blot til “pige 5-7 år”. Det kunne meget vel ende med at blive lidt det samme som i kalendergave-kasserne i supermarkedet.

Pakkekalender: hurtigere, billigere og bedre

I stedet kan man lave sin egen løsning. Man kan nemlig købe pakkeløsninger, som ikke oprindeligt var lavet til pakkekalender, men som egner sig til det:

  • Til barnet, der elsker smykker, kan man købe et stort sæt med smykketing og dele det op i små gaver
  • Til barnet, der leger med bondegård, køber man en stor pakke med bondegårdsdyr og – ting, som kan blive til mange pakker.
  • Til barnet, der elsker at tegne og male findes der kunstnersæt
  • Barnet, der elsker musik kunne få en lov at hente et musiknummer hver dag – det ville ikke blive vildt dyrt.

Dette er bare eksempler. Det kunne også være dukkehusinventar eller ting til juleklip – eller sy-grej. Eller tryllegrej. Det handler i virkeligheden om at sætte sig end og se på, hvad det er, ens barn kan lide. Og se, om den slags findes i sæt. Kig i supermarked eller legetøjsbutik. Det gode er, at der bliver sammenhæng i det, barnet får. Og priserne på de enkelte gaver bliver meget lavere end hvis det skulle købes i løssalg. Og det bliver meget lettere at købe ind.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.