Pakkekalender med lidt planlægning

Måske kommer dette indlæg på et lidt sjovt tidspunkt. Det kan slet ikke bruges til noget for dem, der har kæmpet med disse pakkekalendere i år. Men næste år? Og det er næsten ikke for tidligt at starte på den, eller? Det er noget, man kan overveje fremadrettet hvis man synes, de pakkekalendere er alt for dyre og alt for bøvlede. Lige nu står jeg med 4 pakkekalendere, jeg skal aflevere. Til 4 børn, ikke mine men niecer og nevøer. Det har jeg gjort i flere år, og så stopper man altså ikke bare lige igen – skulle jeg hilse og sige.

Begynd pakkekalenderen i god tid

Der er dog måder, hvorpå man kan gøre det meget billigere – og betydeligt mindre bøvlet. Det handler om lidt planlægning. Og det handler om at komme i gang i tide! Så for at projektet med de 96 små pakker ikke skal stikke helt af, gør jeg dette:

  • Jeg starter tidligt, faktisk lige efter jul. Så er der god tid. Hvis man har det baghovedet, finder man meget nemmere de rigtige ting til den rigtige pris. Hvis jeg hver måned finder 8 gaver, bliver det til 96 i løbet af et år. Ganske overkommeligt! Skal jeg finde alle 96 i november, bliver det uoverskueligt.
  • Jeg kigger mig for hvor jeg kommer omkring. Har man det i beghovedet, kommer tingene nemmere til en. Måske i ugens Netto-avis, måske i en Tiger eller Normal. Måske på bagagerumsmarked eller loppemarked.
  • Jeg medtager brugte ting, hvis de fremstår nogenlunde som nye – eller bare er for sjove.
  • Det gør ikke noget, at der er stor forskel på den (pengemæssige) værdi af gaverne. En lidt større ting gør måske, at der en anden dag er en slikkepind til en krone…..eller lignende.
  • Op til jul – eller hvis jeg rydder op – finder jeg sommertider egnede ting i mine gemmer. Dette år fandt jeg flere ubrugte neglelakker, lipgloss og neglesticker – der passer perfekt til 13-årig niece. Jeg fandt også et ubrugt opladerkabel, som passer til nevøens telefon. Og et par ting mere. Et par små lyskæder….
  • Der findes faktisk ting, som ikke koster ret meget, som børn er glade for! En rød – eller grøn – sodavand? En pakke mikropopcorn? Det koster ikke meget – og så er der lidt mere til andre gaver.
  • Alt samles sammen året igennem i en skuffe. I november pakkes der ud og pakkes ind. Mangler der nogle pakker, kan man da nemt supplere med lidt godter.

Dette er alt i alt en billig og rimelig ustresset måde at lave pakkekalender på. Arbejdet og udgifterne strækker sig desuden over så lang tid, at det er umærkeligt, næsten. Gaver bliver billigere – eller man kan få mere for pengene, alt efter prioritet. Det giver ikke de panikkøb, som er både for dyre og for dumme.

Til allersidst lige de ting, jeg kunne/burde have gjort ud over dette:

  • Jeg kunne have samlet brugt julepapir ind juleaften. Det er altid lidt ramponeret, men da der her er tale om små pakker, kan jeg bare klippe fra!
  • Hvis jeg ønsker, der skal være juleting i pakkerne – pynt, lyskæder eller lignende, skal jeg huske, at det er billigst lige før jul. Den sidste uge før jul, sættes priserne ned til en brøkdel. Butikkerne gemmer ikke til næste år! Men det kan vi andre jo sagtens gøre!

Astrid