Pakkekalender – det er ikke for tidligt

Det skulle man ellers mene. Julens (næsten) obligatoriske pakkekalender til børnene starter som bekendt først 1. december. De fleste vil lægge mærke til, at butikkerne i slutningen af november faldbyder alle mulige mærkelige plastikdimser, netop til “pakkekalenderpris”. Og det er næppe tilfældigt. Man har en lumsk mistanke om, at de ser deres snit til at sælge det,  de ellers ikke kunne komme af med? Til paniske forældre, der er for sent ude. Og jeg er lidt bange for, at det ofte lykkes.

Ingen pakkekalender-panik!

Og sparetippet kommer her: Bliv ikke en af dem. Sørg for at være ude i god tid, så du ikke går i “pakkekalenderfælden”.

Hvis man er for sent ude, ender man alt for nemt med at komme til at købe ting, man ellers ikke ville købe – til overpris. Når først panikken sætter ind. Pakkekalenderen er nemlig i bund og grund et større arbejde. Det glemmer man nemt fra år til år. Det kan ikke lige klares med et snuptag. Og vil man slippe nådigt rent økonomisk, skal man også være ude i ordentlig tid. Måske endda i rigtig, rigtig god tid. Tænk blot på alt det julestress, der kunne undgås?

Man skal finde på 24 gaver. Selvom de er små, må de jo gerne være brugbare, ikke? Har man to børn bliver det 48 gaver, og har man tre, kommer man op på 72 gaver. Så begynd nu. Jeg ved godt, vi er i oktober. Men det gør at du at god tid. Til at købe det rigtige – til den rigtige pris. Det betaler sig.

God tid til julens pakkekalender

Selv har jeg ikke børn i pakkekalender-alderen. Selvom min søn mener, man ikke vokser fra det før man er 34 (jeg ved ikke, hvor han har det tal fra – han er 19). Til gengæld skal jeg lave en pakkekalender, der skal forsøde min 4-årige nieces jul. Hun elsker smykker, glimmer og slik. Og det bliver så temaet. Jeg har allerede, nu i skrivende stund, fundet de 8 gaver. Og de er gode – og ikke dyre.

Det skal også være sjovt

Det gør, at det er sjovt at lave. Ikke en sur pligt, som jeg kan forestille mig, det måtte blive, hvis man styrter ud i byen i slutningen af november. God til til at købe tingene – og god tid til at pakke ind. Ved julens pakkekalender, har det visuelle indtryk også en betydning. Opfindsomhed kan spare dig mange penge. Det er ikke altid vigtigt, at det har kostet meget – måske endda tværtimod.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.