På ferie: Vælg restauranter uden turister

Når du rejser sydpå (især) skal vælge restaurant, så vælg ikke dem som hovedsaglig har turister som gæster. De er overalt i turistområderne – og her er priserne skruet op. Vælg i stedet for de restauranter som de lokale indbyggere benytter. De er som oftest både billigere og bedre. Så kan man så spørge sig selv, hvor man finder disse restauranter? Det er ikke så svært.

Gå lidt væk fra turistgaderne

Gå blot lidt væk fra hovedstrøgene, så ligger de der. Det er ofte meget tydeligt, hvem, der henvender sig hovedsageligt til turister. Restauranter, der henvender sig til turister, bruger meget engelsk og tysk, mindre lokalsprog. Du kan også kigge lidt på menukortet – er der mon lidt for meget pizza, pasta, burgere og pommes frites? Det som man tror, turisterne tørster efter – og vil betale kassen for.

Ofte er det meget, meget tydeligt – det lugter langt væk af turisme.

Billige, lokale restauranter

Du skal finde de restauranter, som man bruger lokalt. Så bliver det billigere, ofte langt billigere. de lokale vil – naturligvis – ikke betale turistpriserne: Det behøver du heller ikke – selvom du er turist. Selvfølgelig kan du være uheldig med dit valg af restaurant. Men det kunne jo også ske hvis du valgte en turistrestaurant! Så ville prisen bare være langt højere.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.