På benzintanken: Køb kun benzin

Du tager ind på en benzintank, når du skal tanke benzin. Men det er også det eneste, du skal købe der. Benzinen er du nødt til at købe der, så det gør du selvfølgelig. Stort set alt det andet, der kan købes på tanken, kan du få billigere andre steder. Når du kommer ind for at betale, bliver du nemlig mødt med alt muligt andet end det du kom for. Og de priser, du bliver mødt med, er kioskpriser. Hvis da ikke de er højere endnu.

Og det er naturligvis meningen at man skal blive fristet. Og det kræver ikke de store regnekundskaber at se, hvor meget dyrere alting er på tanken.

Har du råd til at handle på tanken?

Mange mennesker har råd og/eller er ligeglade. Men er du på et stramt budget, duer det ikke. Du bliver nødt til at tænke sig om. Jeg har desværre set folk, der har stået i køen på benzintanken og klaget over benzinpriserne. Og over hvordan de ikke mere har råd til at have bil, når det er så dyrt. Når de kommer til kassen, køber de lige for 75 kr. mere. Hotdogs, sodavand, ugeblade eller skumfiduser. Næppe til bilen! Men pengene er brugt – og det er ikke på livsnødvendigheder.

Det er så nemt!

Måske er det for nemt. Mange er fristet til lige at tage et eller andet med i farten. Hvis du alligevel bruger 3-400 kr. på benzin, lægger du måske ikke rigtig mærke til, at du lige bruger 50 kr. på en hotdog og noget slik eller måske et ugeblad. Men 50 kr. er stadig 50 kr. Hvis det er hver gang du tanker, kan du jo selv regne ud, hvad det bliver på årsbasis.

Ting til bilen er også dyrere

Det samme gælder faktisk også de ting, der rent faktisk har med bilen at gøre. Uanset om det er olie, sprinklervæske, pærer til billygter, de-icer, karburatorsprit eller noget helt andet. Prisen er høj på disse varer, muligvis ud fra den betragtning, står du og skulle bruge akut. Hvilket også tit er tilfældet.

Men en stor del af tingene er det faktisk hensigtsmæssigt at købe til en langt bedre pris (det er ikke usædvanligt, at du betaler det dobbelte på tanken) og så have dem i bagagerummet.

Husk det nu!

Det er nemt lige at tage et eller andet med. Men vænner du dig til tanken om, at benzintanken er til benzin og ikke alt muligt andet, er det såmænd ikke mere besværligt end som så. Og langt billigere. På benzintanken skal du have benzin – og ikke alt muligt andet!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.