Opsparing: Snyd dig selv!

Hvem har lyst til at blive snydt? Ingen, vel? Og dog – her kommer lige et lille trick, du kan bruge, hvis du lidt svært ved at få lagt penge til side. Egentlig er det lidt det samme, som udbydere af forbrugslån benytter sig af. De tilbyder dig nemlig at du kan betale i “små, overkommelige rater”. De kan lægge masser af renter på – og stadig få det til at se overkommeligt ud. Her skal det bare bruges på den gode måde. Måske nærmest lidt omvendt?


Nøgleordet her er  naturligvis “overkommeligt”. Ethvert beløb kan nemlig komme til at se overkommeligt ud, blot det bliver delt op i tilpas mange rater. Dvs. at der er beløb, som er så små, at vi ikke regner dem – i det store billede. Og her er det du kan snyde dig selv – til at spare op. Mange, som påstår, de ikke kan spare op, kan godt alligevel. hvis de snyder sig selv.

Det enkelte beløb er i en størrelsesorden, hvor du ikke regner det for noget. Men summen af det hele – den er værd at regne med!

Sådan gør du – i praksis

Du gør det, at du opretter en konto specielt til at spare op på. Det kan du gøre i din bank – ofte kan det ordnes via netbank og koster ikke noget. Så trækker du et mindre beløb hver uge. Et beløb, du ved, du godt kan undvære. Men har du pengene til rådighed, så bruger du dem bare, ikke? Pointen her er, at du skal sætte dem over på en anden konto – de skal ikke indgå i din daglige økonomi. Uden du skal tænke over det.

Sparer du 100 kr. op om ugen giver det 5200,- på et år. Sparer du 200 kr. op om ugen giver det 10400,- på et år. Hvor meget kan du mon undvære? Det pudsige er at de fleste nok sagten kan klare sig for 200 mindre om ugen. Men det er faktisk næsten 1000 kr. om måneden. Det sidste lyder meget værre, ikke?

Så altså – små overkommelige beløb. Der skal bare være mange af dem. Du kan spare op uden at mærke ret meget til det. Snyd dig selv – men gør det på den gode måde!


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *