Omprogrammér dig selv

Skal du spare penge, er det ikke noget, du skal gøre en gang imellem. Så vil det ikke virke, du sparer  bare på noget – og bruger pengene på noget andet. Det skal ligge i baghovedet. Men måske er det noget helt andet, der ligger i baghovedet. Nogle andre økonomiske vaner. Her er noget, der kan bruges i processen.


Nye økonomiske vaner

Når du begynder processen, er der nogle ting, du skal gøre op med dig selv:

  • Du skal have gjort op med dig selv, at du rent faktisk vil spare. Ikke “måske”, “engang imellem” eller “kun om onsdagen”. Det handler lige så meget om din måde at tænke på, som det handler om penge.
  • Du skal acceptere, at du nu skal spare. Passer det ikke til den måde, du ser dig selv på, må du justere lidt.
  • Du skal kunne melde rent ud over for dine omgivelser. Det er ikke nogen skam ikke at have ret mange penge. Det er værre, ikke at kunne se det i øjnene.
  • Du skal have målet for øje. Uanset om det er gældnedbringelse, lidt på kistebunden som sikkerhed eller måske opsparing til hus eller pension. Afsavn er lettere når der er noget bedre forude.
  • Du skal lære at skelne mellem “har lyst til” og “har brug for”. Det er ikke det samme. For mange er der faktisk stor forskel. Vi bliver bombarderet med så mange ting, som vi har lyst til, at vi tit foranlediges til at tro, at vi har brug for dem. Skal du lære sparsommelighed, skal du især bekæmpe impulskøb.

Drop undskyldningerne

Og det er vigtigt at holde sig motiveret – ikke kun idag og imorgen…

  • Du skal droppe de dumme undskyldninger for at bruge penge. Vi har dem alle. Du kender sikkert udemærket dine.Du skal følge op på dit projekt. Se, at du rent faktisk sparer op, eller at gælden nedbringes. Det skal du gøre for at holde motivationen oppe. Du skal turde samle dine kvitteringer og kigge dine kontoudtog igennem. Noget mange hader. Det bliver dog lettere som projektet skrider frem.
  • Du skal søge inspiration, her på SPAREGRISEN eller andre steder. Søg på Google efter andre sider om hvordan man sparer. Dette er med til at holde dig fokuseret og kan inspirere dig til at tænke i nye baner. Gør det jævnligt, det er med til at få dig til at tænke i nye baner.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.