Madplan – hvad er fidusen?

Nogle mener, det er at lægge tingene lidt for fast – og det levner måske heller ikke rum til den store gastronomiske kreativitet. Men madplanen sparer mange mennesker masser af penge. Der sker nemlig ofte det, at det “spontane” madvalg ender et helt andet sted, hvis man har travlt i hverdagen.

Har man travlt – og måske ikke ret mange penge, kan det være en god ide med en madplan. Man kan nemt komme til at bruge for mange penge på at købe for meget eller forkert ind.

Og der er også tid at spare – mange mennesker køber ind meget ofte. Og det er faktisk slet ikke nødvendigt.

Ingen madplan – ingen plan

Her kommer de 2 mest oplagte muligheder:

  • Fastfood. Burger, pizza, pølser – eller hvad ved jeg. Det er for dyrt som daglig madvalg. Og usundt – ej at forglemme.
  • Ustrukturerede indkøb – hu-hej i sidste øjeblik. Man køber mad, der kan opvarmes i en fart. Og ofte for meget, forkert osv. Det gør, at man kommer til at smide ud. Ikke godt for miljøet – men så sandelig heller ikke for pengepungen.

Madplanen – sundere, billigere, nemmere

Mange nikker sikkert allerede genkendende. Så meget for den gastronomiske kreativitet. Så det er faktisk en god ide. Man laver naturligvis  sin madplan på et tidspunkt, hvor man har god tid. Til madplanen hører en indkøbsliste. Så er man reddet når man pludselig har travlt.

Der er nemlig købt ind – og ved man, at der er dage, der er ekstra travle, kan man jo være forudseende og lave noget af det på forhånd. Så bliver det næsten ens egen fast-food. Blot billigere. Og bedre. Fordi du har lavet dit forarbejde ordentligt – du har lavet en madplan.

Madplan og madpakker

Og når du nu er igang – og sikkert gerne vil spare endnu mere – så tag ugens madpakker med i madplanen. Mange køber mad dyrt ude i byen – eller har en dyr kantine. Så er der penge at spare. Madpakken er en god mulighed for at spare mange penge på dette felt. Så det er en god ide, at dette er regnet ind i den totale madplan – da den jo gerne skulle omfatte alt, hvad familien skal spise ugen igennem.

Og glem ikke, at madpakkerne er en god måde at få brugt de madrester, man ellers ender med at smide væk.

Hvordan starter jeg med madplanen?

Mange har sikkert set madplaner anbefalet i Luksusfælden som et redskab for dem, der har svært ved at tøjle husholdnings-budgettet. Og netop på Luksusfældens hjemmeside ligger der en madplan som mankan tage udgangspunkt i. Det er et excel ark, som frit kan downloades. Hent Luksusfældens  madplan

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.