Luksusfælden og missionen, der ikke lykkedes

Jeg har fulgt Luksusfælden gennem længere tid. I hver episode sker der som regel det, at det ender godt. Familien får rettet deres økonomi op. Om de lever lykkeligt til deres dages ende, skal jeg lade være usagt, men der er måske lidt rigeligt “happy ending” over det.

Og jeg har tænkt noget over, i hvilket omfang Luksusfælden var redigeret så kraftigt, at alt blev en succes. Og så alligevel – engang imellem kommer der et glimt af noget andet.

Luksusfælden – en redigeret virkelighed

Jeg ved naturligvis godt, at ingen reality-serier for alvor viser den fulde sandhed, men mere det, man gerne vil have frem. Men bare en enkelt vaskeægte, ikke-til-at-komme-uden-om fiasko, måtte der da være.

Det er store ændringer, Luksusfælden foretager i folks liv – på et eller andet tidspunkt måtte filmen da knække?

Og så skete det. I denne uges afsnit gik det galt. Erkendelsen af problemets omfang udeblev. Der kunne ikke lægges budget. Og det er jo normalt den slutning, vi ser. Og forventer. Her ville man ikke sælge bilen, selvom den lå tungt på budgettet. Ikke opgive uddannelse, selvom man ikke have råd. Normalt kommer erkendelsen, omend den ofte kommer sent.

Lån er til for at blive tilbagebetalt

Den ganske simple erkendelse af at lån skal tilbagebetales og at man ikke kan bruge penge, man ikke har. Egentlig er dette logik for bæltedyr. Men måske er det lidt for svær en erkendelse, hvis det samtidigt betyder, at ens drømme bliver knust. Og at man må tage ens opfattelse af “det gode liv” op til revision.

Nedenfor kommer udsnit af udsendelsen.

Dette understreger det måske allervigtigste når økonomien skal rettes op, nemlig erkendelsen af, at tingene er kørt af sporet. Og erkendelsen af, at der skal radikalt nye vaner til. Og det er vigtigt, at man ikke bliver et vanedyr, der betrager udgifterne som hellige.

Astrid

One Comment

  1. Super godt at se at programmet faktisk er “virkeligt” og ikke alle problemer kan løses… Men nogle forstår bare heller ikke alvoren af deres økonomiske situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.