Luksusfælden – ikke den eneste fælde (5)

Samlerfælden, burde jeg måske kalde dette indlæg. Selvom kun de færreste af dem, der er gået i denne fælde, ser sig selv som samlere. Men, mon ikke mange af dem, der har CD’ere og DVD’er i store mængder, er en slags samlere?Selv har jeg 4 DVD – det er så min samling. Hvilket undrer mange, for DVD’er der da noget, man bare har. Samler, måske? Og jeg ser dem vælte ud af skabe af skuffer mange steder. For nogle vedkommende er det de nyeste udgivelser, der skal være på hylden. Nogle har serier, der har været vist i fjernsynet.

Samle, samle serier

De sidste har ofte været udbudt sammen  med diverse ugebalde. Jeg har fra flere sider hørt, at det “er så billigt, at man næsten ikke kan lade være”. Først var det svenske krimi’er, så “Midsomer Murders”. Den er ganske god – indrømmet – men den vises altså på TV igen og igen og igen. Nu er det Miss Marple, man skal samle på, tror jeg nok.

Nu er det ikke sådan, at man får filmen gratis med, man får den billigt. Og det er muligvis også billigt, hvis det ellers er noget, man har brug for. Jeg mener at have set et eksempel, hvor ugeblad + film kostede 72 kr. tilsammen. Jeg siger ikke at det er dyrt, for 72 kr. er jo ingen formue.

Jeg ser endda folk, der ellers ikke ville købe det pågældende ugeblad, købe det uge efter uge for at få lov at købe de der film. Og det er vel også derfor forlaget gør det på denne måde. Når man engang er begyndt at samle, skal man vel blive ved, eller?

Men – der er altid et men

Men skal man samle serie efter serie og købe blade med tilhørende film hver uge, koster det – på årsbasis 3744 kr.

Og så synes jeg egentlig, det er dyrt. Også taget i betragtning, at mange af dem ender mere som pynt på boghylden end i dvd-afspilleren. Fjernsynet er iøvrigt fyldt med serier – også dem, man kan erhverve sig på denne måde – der udsendes igen og igen. Hvorfor ligefrem eje dem?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.